Čola specijalni gost druge večeri na koncertu Bajage i instruktora

 

bajaga mtvBajaga i Instruktori u utorak uveče priredili su još jedan sjajan koncert, drugi po redu od tri povodom 25 godina karijere, pred opet punim Sava centrom, svirajući pregršt pesama sa albuma-remekdela „Sa druge strane jastuka“, a gost iznenađenja bio je niko drugi do Zdravko Čolić!!!!

Bend je krenuo simbolično sa opuštenom i upečatljivom izvedbom „Grada“, da bi Momčilo Bajagić to iskoristio da poruči: „Ovo je grad! Ovo je Beograd! Dobro došli na proslavu 25 godina Bajage i Instruktora!“

Atmosfera u dvorani je kao i prethodne večeri bila uzavrela posle rafalnog izvođenja poletnih hitova „Verujem ne verujem“, „Lepa Janja“, „Gore dole“ i „Godine prolaze“. Dok je juče publika čekala kraj koncerta da sa Bajagom „Zažmuri“ sada su za to dobili priliku već u prvom delu.

Povezana vest:  Rasprodat FAN PIT i PARTER za koncert Rogera Watersa "The Wall Live"

-Nekad smo na neke pesme palili šibice, a sada je vreme da mobilnim telefonom okrenete nekog, da ipak ne zapalimo Sava centar – davao je instrukcije Bajaga.

Usledila je „Tišina“, brzopotezni prvi Bajagin hit u karijeri „Berlin“ i blok u kome je došao do izražaja Instruktor Žika Milenković sa svojim autorskim doprinosima „Francuska ljubavna revolucija“ i „Vesela pesma“.

Onda je usledilo potpuno i sveobuhvatno iznenađenje za bar 99,99 posto prisutnih.

-Imam veliko zadovoljstvo da najavim jednog mog dobrog prijatelja koji često ne svira u Beogradu, ali kada ovde peva, obično to radi na Marakani – najavio je Bajaga.

Urlik oduševljenja i neverice prolomio se dvoranom dok je na scenu istrčavala legenda srpske i jugoslovenske pop muzike Zdravko Čolić.

Povezana vest:  Električni orgazam na jesen u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani

Uz pomoć Instruktora Čola je izveo staru stvar „Tvoje oči“ koju je Bajaga bio napisao još za njegov album „Sta mi radiš“ (1983). Čak je i

Instruktor Žika ugrabio priliku da podeli refren sa Čolom, čija je u crno odevena pojava odavala savršenu formu i eleganciju.

Posebne poslastice druge večeri bili su uz podršku saksofoniste Neše Petrovića i trubača Marka Đorđevića izvedeni klasici drugog albuma „Dobro jutro džezeri“ i „20 vek“. Bend je „20 vek“ pretvorio u rasturajuću bombu energije i ritma.

Da je Bajagin bend i posle 25 godina svirački u regionu među najjačim potvrdilo je još jedno iznenađenje večeri – Bajaga i Instruktori su

Povezana vest:  Beogradska filharmonija domaćin Red Bullove muzičke radionice

vojnički brutalno u maniru najboljih hard rok sastava otprašili mračni i poetični „Balkan“.

Višeminutne ovacije izmamile su Instruktore za biseve i pružile publici priliku da se emotivno isprazni pevajući dirljivi „Ruski voz“ i Bajagi priliku da se pokaže kao gitarista solirajući u „Strahu od vozova“.

 

 

Spisak pesama

Grad

Verujem ne verujem

Lepa Janja

Gore dole

Godine prolaze

Zažmuri

Tišina

Berlin

Francuska ljubavna revolucija

Vesela pesma

Tvoje oči (Zdravko Čolić)

Marlena

Kap po kap

Sa druge strane jastuka

Dobro jutro džezeri

220

20 vek

Ti se ljubiš

Plavi safir

Balkan

Što ne može niko

 

Bis

Ruski voz

Strah od vozova

Moji drugovi

 

Drugi bis

Iza nas

Grudi nosi kao odlikovanja

Samo nam je ljubav potrebna