Poznati prvi koncerti Bajage i Instruktora u 2010. godini

 

bajaga_111Bajagu i Instruktore posle tri slavljenička koncerta u Beogradu u Sava centru, već polovinom januara 2010. godine očekuju novi nastupi na turneji povodom 25 godina benda, koja treba da završi u aprilu.

Momčilo Bajagić i njegov bend najpre će svirati 12. januara u Velikoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, a potom 13. januara na dočeku Srpske nove godine na gradskom trgu u Leskovcu.

Povezana vest:  Žuta Minuta u Beču i Novom Sadu

Bajaga i Instruktori večeras završavaju niz od tri beogradska koncerta, očekivano napunivši prethodne dve večeri Sava centar. Već sutra 31. decembra bend je u Rijeci gde svira na dočeku Nove godine na Korzu, uz splitske repere TBF.

-Drago mi je da sviramo u Rijeci gde nismo bili dugo, negde od 2004. godine. Sviramo na trgu i to sa TBF, koji mi se inače dopada, i mislim da je to dobar program. Za 25 godina sa Instruktorima možda dva ili tri puta nismo svirali Novu godinu. Volim da sviram Novu godinu, jer mislim da je muzičarima to posao i da je to pravo vreme da se svira. Ne samo zbog love nego i zbog malera, da ti Nova godina počne radno. A i volim dočekati ponoć na bini – kaže Bajaga.

Povezana vest:  Rodžer Voters na turneji povodom 30 godina albuma The Wall

Godinu u odlasku 2009. Bajaga kaže da će upamtiti po lošem – ekonomskoj krizi i svinjskom gripu, ali i po dobrim stvarima – uspešnoj slavljeničkoj turneji povodom 25 godina benda i plasmanu srpske reprezentacije na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Južnu Afriku.

-Uvek kao čestitku poželim svim ljudima puno zdravlja, sreće i ljubavi, a za ostalo nek’ se snađu sami. Kad imaju ova tri faktora onda i ostale stvari mogu da završe na pravi način – poručuje Bajaga.