DOČEK NOVE GODINE

Domaća pop i rok muzika na gradskim proslavama

 

joksimovic_koncertBrojne zvezde domaće pop i rok muzike, uz ponekog izvodjača iz najbližeg inostranstva, nastupaće na dočecima Nove godine u Srbiji koji protiču u znaku štednje, zbog ekonomske krize i smanjenih budžeta lokalne samouprave.

Među retkim stranim gostima je Seid Memić Vajta, pop zvezda iz Bosne i Hercegovine, takođe veliko ime jugoslovenske pop muzike, koji će za Novu godinu pevati na gradskom dočeku Nove godine u Prijepolju.

Povezana vest:  Album „Opet.“ - Disciplin A Kitschme sad i na duplom vinilu

Hrvatska rok grupa „Kud Idijoti“ nastupiće 31. decembra 2009. godine u Novom Sadu, na Trgu Slobode, u društvu svojih sunarodnica iz benda „Lolobridjida“ koje su nedavno dobile MTV nagradu, a dan kasnije će svirati u Beogradu, u prostoru nekadašnjeg bioskopa „Odeon“.

Na novosadskom Trgu Slobode, pored „KUD Idijota“ i „Lolobridjide“, u novogodišnjoj noći će nastupiti „Ateist rep“, „Ritam nereda“, Marčelo, Milan Mumin i „Repetitor“. Nedaleko odatle, kod Katoličke porte, di-džejevi će puštati muziku 1970-ih i 1980-ih, dok će na Trgu Mladenaca moći da se čuju Zvonko Bogdan i dva tamburaška orkestra.

Povezana vest:  Veliki prezir i Sevdah Bejbi za Popboksovu nagradu

Pop pevač Željko Joksimović biće glavna zvezda gradskog dočeka Nove godine u Beogradu, a osim njega, na platou ispred Doma Narodne Skupštine nastupiće Đordje David i „Gang“, grupe „S.A.R.S.“ i „Sanšajn“.