kate-mossKejt Mos pozirala za omot albuma Brajana Ferija

 

Engleski muzičar Brajan Feri (Bryan Ferry) angažovao je manekenku Kejt Mos (Kate Moss) da pozira za omot njegovo novog albuma, objavio je Nju mjuzikal ekspres (New Musical Express – NME).

Manekenka koju je on uporedio sa Merilin Monro (Marilyn Monroe) pozirala je za njegov solo album „Olympia“, u istoj pozi u kojoj je bio model koji je u 19. veku pozirao za istoimenu sliku Eduara Manea (Edouard Manet).

Povezana vest:  Održan četvrti KONTAKT - online

-Kejt je dugo bila fatalna žena našeg doba, isto toliko kontroverzna koliko i lepa, i najglamuroznija ženska ikona od vremena Merilin Monro – izjavio je pevač benda „Roksi Mjuzik“ (Roxy Music).

Maneova „Olimpija bila je neka rana verzija fotografije vrlo privlačne devojke koje se vešaju na zid, a na neki način i preteča pop arta iz 20. veka, za koji sam ja veoma vezan“, objasnio je Feri.

Povezana vest:  Koncert Baseku Kujaté povodom „Dana Frankofonije“ 25. mart u DOB-u

Pevač je za album koji treba da se pojavi 25. oktobra, angažovao gitaristu „Rejdioheda“ (Radiohead) Džonija Grinvuda (Johnny Greenwood), basistu „Red Hot Čili Pepersa“ (Ćilli Peppers) Flija (Flea), Dejvida Gilmora (David Gilmour) iz „Pink Flojda“ (Floyd), basistu „Prajmal Skrima“ (Primal Scream) Manija, „Sisors Sisters“ (Scišor) i „Gruv Armadu (Groove). Novi album je nastavak CD-a „Dylanesque“ iz 2007.

Povezana vest:  Koncert Ana & The Changes, 4. okt u DOB-u