mtv_logoWWW.MTV.RS proslavio prvi rođendan!

Novi, redizajnirani sajt www.mtv.rs koji je regionalni MTV kanal lansirao prema potrebama posetilaca, proslavio je svoj prvi rođendan 15. seprembra 2010. godine.

U proteklih godinu dana, posetioci sajta www.mtv.rs imali su priliku da vide 2.189 vesti u vezi sa svetskom i lokalnom muzičkom industrijom, glasaju na čak 265 muzičkih lista i vide najave za preko 300 koncerata. Takođe, u prethodnih 12 meseci, na sajtu je predstavljeno preko 50 muzičkih premijera, a posetioci su imali priliku da pogledaju i 23 emisije iz serijala MTV Express.

Povezana vest:  Rene Zelveger komponuje muziku

Od početnih  40.000 pregledanih stranica u septembru 2009. broj poseta sajtu www.mtv.rs bio je u konstantnom porastu, pa je tako u avgustu ove godine zabeležena milionita poseta. U skladu sa rastućim trendom, broj poseta se približava broju od 1.500.000 pregledanih članaka. Časopis PC Press je u januaru ove godine uvrstio sajt www.mtv.rs u TOP 50 najboljih domaćih sajtova, a zauzeo je i treće mesto u kategoriji “zabava”.

Na sajtu trenutno postoji  19.912 registrovanih korisnika koji su napisali 195.573 komentara, a zanimljiv je podatak da čak 20% posetilaca na sajt odlazi više od 5 puta dnevno! Na to da regionalni MTV “ima sluha” za potrebe i ideje svojih online pratilaca ukazuje akcija “Pitajte MTV” iz maja ove godine. Korinici su imali priliku da daju svoj sud na temu kvaliteta online prezentacije, ali i televizijskog programa regionalnog MTV-a. Zahvaljujući ovoj akciji, MTV je uneo izmene u neke segmante svog programa – emisija “Jukebox”, u kojoj korisnici sajta biraju svoje omiljene spotove, doživela je nove termine prikazivanja.

Povezana vest:  Šeril Kol snima duete sa Rijanom i Britni Spirs

Top listama objavljenim na sajtu www.mtv.rs , u protekloj godini suvereno je vladala Lady Gaga sa svojim singlovima “Bad Romance”, “Alejandro” i “Telephone”, koja je na prvom mestu TOP 20 liste provela najviše nedelja. Na drugom mestu je David Guetta, a sledi Eminem kao apsolutni šampion Hip Hop liste. Najviše nedelja na Dance Floor Chart listi, čak 34, proveo je ponovo David Guetta sa numerama „One Love“, „Memories“, „Gettin’ Over“ i „Club Can’t Handle Me“.

Povezana vest:  Koncert u znak sećanja na Dragoljuba Ðuričića