Čekaju se novi albumu Bajage, Čolića, Brejkersa 

bajaga mtv„Bajaga i instruktori“, pop pevač Zdravko Čolić, rokeri „Partibrejkers“, „Kerber“ i „Neverne bebe“ trebalo bi da u toku 2010. godine objave nove albume. 
Momčilo Bajagić prvobitno je bio najavio da će se njegov novi album pojaviti u 2009. godini, ali je zgusnuta slavljenička turneja povodom 25 godina benda, uslovila da muzičar pomeri njegovo objavljivanje do kraja 2010. godine. 
-Sigurno izlazi novi album do kraj godine. Imam već nekoliko pesama i radim na još nekima – rekao je Bajagić. 
On je rekao i da je napisao nekoliko tekstova i muziku za pesmu „Poplava“ na stihove pisca Dušana Kovačevića, za novi album Zdravka Čolića koji bi trebalo da se pojavi početkom 2010. godine. 
Pop pevacc Vlado Georgiev trebalo bi u martu da objavi novi album i održi veći broj koncerat u Srbiji, rekao je nedavno njegov menadžer Aleksandar Kukanjac. Georgiev je u maju objavio singl „Bez tebe“ i nešto ranije „Hej, ti“. 
Niška „Galija“ radi na novom albumu „Pogled kroz dvogled“, za koji je njen vođa Nenad Milosavljević rekao da će biti „još jedan veliki zaokret u muzici ‘Galije’, iako rukopis ostaje isti“. 
Sastav klavijaturiste Milana Đurđevića „Neverne bebe“ je početkom oktobra saopštio da je počeo snimanje novog albuma, koji bi trebalo da izađe na proleće i nasledi prethodni „Iza oblaka“ (2007). 
-Snimanjem pojedinih segmenata pesme ‘Dan tvoj’, koja je na mnogim koncertima najavljivala neki novi početak neke nove bajke, ‘Neverne bebe’ su u svom studiju počele sa ispisivanjem još jednog važnog poglavlja u karijeri – naveo je bend. 
Niški rok sastav „Kerber“ posle nekoliko godina pauze ponovo se okupio i, u originalnoj postavi s početka karijere, planira da u 2010. godini objavi povratnički album, već najavljen spotom „Sveti Nikola“. 
-Spremni smo da radimo i dalje. Okupili smo se i to je znak da ćemo u 2010. godini izdati novi album. ‘Sveti Nikola’ bi trebalo da bude njegov pilot singl – najavio je pevač Goran Šepa Gale na nedavoj promociji CD boks seta sa svih šest studijskih albuma i singlom „Sveti Nikola“. 
Rok sastav „Partibrejkers“ najavio da će početkom ove godine objaviti živi album „Krš i lom“ sa 14 pesama snimljenih 21. marta prošle godine, na drugoj od dve vezane rasprodate večeri u velikoj sali Doma omladine Beograda. 
Pevač Zoran Kostić Cane je ranije rekao da je motiv za izdavanje koncertnog albuma „popunjavanje vremena između dva (studijska) albuma“, umesto da se izdaje neka kompilacija. 
Kao dodatan razlog, Kostić je naveo da „Partibrejkers“ nema odgovarajući živi album, jer smatra da je prethodni koncertni „Zabava još traje“ iz 1992. godine „jedno nespretno izdanje“. 

Povezana vest:  Marin Jurić Čivro i Nina Kraljić zajedno u novom singlu