Bogata ovogodišnja ponuda  koncerata u Srbiji 

ANAHI TOUR IMAGE sssKoncertna ponuda u Srbiji će biti bogata i ove godine, bez obzira na ekonomsku krizu za koju se i prošle godine prognoziralo da će značajno prorediti dolaske stranih izvođača i istanjiti novčanike domaće publike. 
Prema dosadašnjim najavama, ključni nosilac koncertne sezone biće Beogradska arena, koja će od februra do jula ugostiti Erika Kleptona i Stiva Vinvuda (Eric Clapton, Steve Winwood), Eltona Džona (Elton John), Fifti senta (50 Cent). 
U Areni najavljuju i Paka de Lusiju, Tonija Cetinskog, grupe „Spandau Balej“ (Spandau Ballet), „Er“ (Air), „Galija“, pevačicu Anahi i mjuzikl „Mama Mia“, pravljen prema istoimenoj pesmi grupe „Abba“. 
Sava centar za sada najavljuje koncerte dva velika izvođača: pop pevača Pola Janga (Paul Young) koji je sredinom 1980-ih bio veliko ime u svetu, i gitariste Krisa Rije (Chris Rea), koji je pre dve godine gostovao u Beogradu. Ria će nastupiti 5. februara, a Jang 17. februara, piše na sajtu Sava centra. 
U Beogradskoj areni, u sklopu Gitar art festivala, prvo će nastupiti grupa „Er“ i legenda flamenka Pako de Lusija, 10. odnosno 12. februara. Zatim će 14. februara, na Dan zaljubljenih, koncert održati hrvatski pevač Toni Cetinski, a 26. februara britanski bend „Spandau Balej“ koji je svirao u Beogradu na vrhuncu slave, 1986. godine. 
Anahi, bivša članica tinejdžerske grupe „Rebelde“, nastupiće u Areni 10. marta, domaća grupa „Galija“ 13. Marta. Potom sledi žestoka svirka najpoznatijeg nemačkog benda, „Rammstein“, čiji je nastup zakazan za 20. Marta. Sarajevska grupa „Plavi orkestar“ nastupiće 27. marta, dok se koncert američkog repera Fifti senta – još jednog povratnika u Beograd – očekuje 1. aprila. 
Gostovanje velikog britanskog kantautora Eltona Dzzona najavljeno je za 3. jun, a legendarnog britanskog gitariste Erika Kleptona – u pratnji starog prijatelja iz grupe „Blajnd fejt“ (Blind Faith) Stiva Vinvuda za 9. jun. 
Poslednji za sada najavljen veliki muzički dogadjaj u Areni je megauspessni mjuzikl „Mama mia“ – od 29. juna do 10. jula. 
Promoterska kuća „Tera nostra promoušns“, orijentisana na metal i njegove podžanrove, najavila je da će u Studentskom kulturnom centru 23. januara svirati „Stratovarijus“ (Stratovarius), 14. februara „Paradajz lost“ (Paradise Lost), a 23. februara „Gama rej“ (Gamma Ray). 
Beogradski džez festival već sada ima fiksiran datum, i biće održan u Domu omladine Beograda, od 28. do 31. oktobra, rekao je urednik muzičkog programa Doma Dragan Ambrozić. 
Početkom jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi biće 1održan 1. Festival „Egzit“ (Exit), a od izvođači za sada se znaju samo ime dva benda Crystal Castles i Does It Offend You, Yeah?!
Da li će teen aktrakcija Tokio Hotel, kontraverzna Lady Gaga ili Jon Bon Jovi svratiti do Srbije još se ne zna, ali ako ništa njihovi dolasci su najavljeni u Zagrebu pa ko voli nek izvoli!

Povezana vest:  Treći dan Demofesta - 10 demo bendova&New young pony club na Demofestu