dubioza_kolektivaMTV premijera – Dubioza Kolektiv u ponedeljak, 27. septembra
Od ponedeljka, 27. septembra u 20h, pa narednih sedam dana, na kanalu regionalnog MTV-a pogledajte novi spot za pesmu Valter bosansko-hercegovačkog sastava Dubioza Kolektiv.
Singl Valter nalazi se na poslednjem, četvrtom po redu, Dubiozinom albumu “5 do 12”. U spotu se, pored članova benda, pojavljuje i doajen bosansko-hercegovačkog glumišta, Vlado Jokanović, koji tumači lik Valtera – ostarelog i posrnulog super-heroja kojeg je pregazilo vreme.
Član benda Brano Jakubović kaže: „Ne mislim da je spot tužan, potpuno je realan. Jedini cilj bio nam je da pokažemo da neće doći novi vođa, izbavitelj, Mesija, drug Tito… Walter je oronuli penzioner koji zadnjih meseci nije dobio penziju. Ako hoćete da pomognete Valteru, a i sebi, izađite 3. oktobra i glasajte. To je jedini način da promienite stanje u ovoj zemlji.“

 

Dubioza Kolektiv su objavili 4 studijska albuma. Prvi album koji nosi jednostavan naziv Dubioza Kolektiv izašao je u aprilu 2004. godine, nakon čega sastav pravi dvogodišnju pauzu u izdavaštvu, sve do juna 2006. kada objavljuju album Dubnamite. Treći studijski album Firma Ilegal na tržištu se pojavljuje u martu 2008. godine i predstavlja prvo izdanje Dubioza Kolektiva na bosanskom jeziku.
Album 5 do 12, objavljen 2010. godine, četvrti je studijski album Dubioza Kolektiva i predstavlja logičan nastavak Firme Ilegal. Na albumu se kao gosti pojavljuju frontmen Plavog orkestra Saša Lošić-Loša i makedonski bend Superhiks.
Ne propustite premijeru spota za numeru Valter, sastava Dubioza Kolektiv! Od ponedeljka, 27. septembra u 20h, samo na kanalu regionalnog MTV-a.
Povezana vest:  Artist dovodi Rusiju u Srbiju