joksimovic_koncertKoncert Željka Joksimovića  6. novembra u Novom Sadu

Posle rasprodanih koncerata u Skoplju i Sarajevu na kojima su ga slušale desetine hiljada ljudi, Željko Joksimović  nastavlja turneju, koncertom u Novom Sadu. Koncert će se održati 6. novembra u Velikoj dvorani SPENS-a,  sa početkom u 21h. Ulaznice će biti u prodaji već od ponedeljka, 4.oktobra, a mogu se kupiti na blagajni SPENS-a i u Gigstix-u, u Pariskom magazinu.  Cene ulaznica se kreću  od 1500 dinara za parter, 1200 dinara tribine i 900 dinara za balkon.
Željkova profesionalna muzička karijera započela je već sa pet godina, ali u široj javnosti postaje poznat 2000–te godine kada izdaje svoj prvi album pod nazivom “Amajlija”. Velika prekretinca u njegovoj karijeri je svakako 2004-ta godina, kada je na „Eurosongu 2004.“ predstavljao je Srbiju i Crnu Goru sa pesmom „Lane moje“ i osvojio izvanredno drugo mesto. Veliki uspeh ponavlja i dve godine kasnije kada je komponovao muziku za pesmu „Lejla“, s kojom je grupa „Hari Mata Hari“ predstavljala Bosnu i Hercegovinu na „Eurosongu“  u Atini. Pesma je osvojila odlično treće mesto, a Željko Joksimović dobija i pestižnu nagradu za najboljeg kompozitora („Composeraward“) prema mišljenju svih kompozitora -učesnika festivala. Uspesi i rezultati koje postiže u narednim godinama pokazuju stalnu tendenciju rasta. Saradnja i duet sa austrijskom pjevačicom Tamee Harrison na kompoziciji  „I Live My Life For You“ dovela je do toga da izdavačka kuća „Warner“ uvrsti ovu kompoziciju u kompilaciju na kojoj se nalaze i numere Robbie Williamsa, grupe „Abba“ i drugih poznatih umetnika.

Povezana vest:  Enrike Iglesijas i Šakira dobitnici Bilbordovih nagrada



Ove godine Željko Joksimović je, sa pesmom „Ljubavi“ za koju mu je tekst napisao Bajaga, na „Balkan Music Awards“ u Sofiji, osvojio prestižnu nagradu za najbolju pjesmu i najboljji muški vokal u 2009. godini,. Željko Joksimović je dosad izdao pet studijskih albuma („Amajlija“, „Vreteno“, „111“, „IV“ i „Ljubavi“).

PHOTO: ataimages.rs