tereza_mojih_45_skalinaU prodaji CD izdanje Tereza Kesovija – Mojih 45 skalina

 

„Pevajući proputovala je Australiju, Severnu i Južnu Ameriku, evropski i azijski deo bivšeg Sovjetskog Saveza, nastupala je u Iranu, Izraelu i Libanonu. Na našem kontinentu uživo je nisu čuli jedino Albanci, a Francuskom je, baš kao i celom bivšom Jugoslavijom prokrstarila uzduž i popreko.“

Ovo su uvodne rečenice iz knjižice veličanstvenog trostrukog CD izdanja „Mojih 45 skalina“ a ONA je, naravno, jedinstvena i neponovljiva, ONA je TEREZA KESOVIJA.

Bogato opremljena „knjižica“ koja je sastavni deo ovog izdanja zapravo je više nalik monografiji. Niz prelepih fotografija i popratni tekstovi, delovi intervjua koje su s Terezom vodili najugledniji novinari brojnih domaćih i stranih medija, kao i Terezini  lični komentari i citati, čine ovo izdanje jedinstvenom antologijskom kolekcijom.

Povezana vest:  OTKRIVAMO KAKO ĆE IZGLEDATI SCENOGRAFIJA SEDMOG FOAM FEST MUSIC FESTIVALA

Iako ekskluzivno po svom izgledu i bogatom sadržaju, „Mojih 45 skalina“, cenom je vrlo prihvatljivo svim ljubiteljima ove istinske pevačke ikone, a ovo izdanje možete naći samo na policama Jugotonovih radnji u Beogradu i Subotici.

Tereza je 2005. godine obeležila 45 godina umetničkog rada, i tim povodom, iste godine, Croatia Records je objavila ovu antologijsku kolekciju „Mojih 45 skalina“. Ovo dvanaesto po redu službeno izdanje CD-a s pesmama u Terezinoj interpretaciji, međutim, ni po čemu nije uobičajeno. Radi se o zaista vrednoj zbirci u posebnom pakovanju koje obuhvata čak 42 Terezine najdraže pesme na 2 CD-a i dodatni bonus CD sa snimkom Terezinog koncerta iz pariske koncertne dvorane Olympia (Tereza live a L’Olympia).

Povezana vest:  Novi hit Jasona Derula

 

Od svoje prve singlice „Pesma tipkačice“ kompozitora Ljube Kuntarića iz 1961. godine, do pesme Kemala Montena „Naša ljubav“ koju je izvela na koncertu u Lisinskom uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT (2005.), odabrane su 42 pesme koje su pravi presek Terezine uspešne muzičke karijere.

U toku svoje dugogodišnje karijere Tereza je snimila više od trideset LP-a i preko sedamdeset singlica, kao i desetak CD-a, ali je isto tako otpevala velik broj pesama koje nikada nisu našle svoje mesto na nekom od nosača zvuka. Tereza je svoje pesme otpevala i na osam drugih jezika: francuskom, italijanskom, engleskom, ruskom, nemačkom, španskom, portugalskom, slovenskom. Za Terezu kažu da je najveći svetski putnik zabavne muzike, njene pesme se pevaju na četiri kontitneta, a njena upornost i kontinuitet na muzičkoj sceni rezultirali su popularnošću koja nije jenjavala kroz protekle četiri decenija, a traje i danas.

Povezana vest:  Mjuzikl o grupi Spice Girls