Reut Regev 2Reut Regev na Beogradskom džez festivalu

 

Izraelsko-američka trombonistkinja Reut Regev pridodata je kao treći izvođač za koncert koji će biti održan 31. oktobra u Domu omladine Beograda (DOB) u okviru završne večeri „Beogradskog džez festivala“ (BDŽF).

Umetnički urednik „BDŽF-a“ Vojislav Pantić rekao je danas na konferenciji za novinare da je Regev trenutno „jedna od najzaposlenijih muzičarki na njujorškoj sceni i da je najbolja vez ‘BDŽF’ sa onim što se dešava na sceni u Njujorku“.

Povezana vest:  MAGNIFICO NAJAVIO SPECIJALNOG GOSTA: „DIVNA“ I „HALJINICA BOJE LILA“ ODJEKIVAĆE BELEXPOCENTROM

Regev koja spaja latino, klezmer, rok, bluz, savremenu klasičnu i improvizovanu muziku, nastupiće na festivalu sa svojim bendom „Ar tajm“ (R Time), pre američkog džezera Džejsona (Jason) Morana i Šveđanina Magnusa Lindgrena.

Članica odbora „BDŽF-a“ Leontina Vukomanović-Pat najavila je za 26. oktobra u 20.00 u prostoru beogradskog „Gran kazina“ „gala otvaranje festivala“, koje će biti upriličeno uz nastup pevača Filipa Pata i Beti Đorđević.

Povezana vest:  Simfonijski koncert posvećen Tini Tarner ponovo u Novom Sadu

„BDŽF“ biće održan od 28. do 31. oktobra u više koncertnih prostora u Beogradu, a glavna zvezda je američki džez muzičar Vejn Šorter (Wayne Shorter) koji će nastupiti prve večeri u Sava centru.

Vođa sastava „Panonija projekt“ basista Vlada Samardžić najavio je da će 10. marta u novosadskom „Studiju M“ promovisati prvi album „The Bridge“, dok će svojevrsnu pretpromociju CD imati u okviru „BDŽF-a“ 28. oktobra u DOB-u, gde sviraju sa holandskim „Krak e smak“ (Kraak & Smaak).

Povezana vest:  Avril predstavlja svoju modnu liniju na Njujorškoj nedelji mode

-Ovo je najbitniji momenat trenutno za bend i pozvam sve da dođu i čuju sigurno nešto potpuno drugačije od bilo čega što može ovde da se čuje – rekao je trubač Zoran Erkman, vođa „Zerkman big benga“ ,koji nastupa na „BDŽF-u“ 29. oktobra u DOB-u sa brazilskim „Azimutom“ (Azymuth).