Parni_valjak_(2010)Uspešan povratak Parnog valjka u Beograd

 

Hrvatski rok sastav Parni valjak u subotu uveče u ispunjenoj Beogradskoj areni održao je prvi od dva povratnička koncerta posle 21 godine odsustva iz Srbije.

Bend gitariste Huseina Hasanefendića-Husa i pevača Akija Rahimovskog priredio je oduševljenim Beograđanima skoro tročasovni koncert, koji je okončan sa nekoliko bisava.

Parni valjak drugi put svira u Beogradskoj areni u nedelju uveče.

Zagrebački bend koji je poslednji put svirao u Beogradu 1989. Godine u hali „Pionir“, počeo je Koncert u Areni sa „Pjesmama ljubavnim“, a uz dobar zvuk u dvorani sledile su „041“ i „Gledam je dok spava“ i „Zastave“.

Parni valjak osnovan još 1976. godine, kada su za beogradski PGP objavili debitantski album „Dođite na šou“, raspoloženo je nizao hitove iz kasnijih delova karijere poput „Suzama se vatre ne gase“, „Kaži gđe je ljubav“ ili „Pusti nek traje“, gde se posebno istakao solažama gitarista Marijan Brkić.

Povezana vest:  Kings of Leon vraćaju dug obožavaocima u Dalasu

-Prije četiri godne rekli smo nikad više, ali nismo izdržali, vratili smo se da uživamo u ovome što imamo – rekao je Rahimovski podsetivši da je njegov bend prestao da radi usled nedostatka motiva 2005. godine, ali su se lani ipak vratili na scenu.

Beogradska publika je posebno dobro prihvatila velike hitove Valjka iz prvog dela karijere „Uhvati ritam“ i „Neda“, kao i akustičarski izvedenu „Javi se“.

Povezana vest:  HLADNO PIVO PREDSTAVLJA (GENIJALNI) OMOT, DATUM IZLASKA ALBUMA I EKSKLUZIVNU KONCERTNU PROMOCIJU NOVOG ALBUMA!

-Beograde, kad imaš ljubav ti si najbogatiji čovek na svetu. Mi smo večeras najbogatiji ljudi na svetu – poručio je Rahimovski.

Jedan od vrhunaca koncerta bila je „Stranica dnevnika“, posle koje su Zagrepčani zaradili prve ovacije te večeri.

Druge ovacije u trajanju nekoliko minuta ubrzo je zaradio Rahimovski, koji je čitav koncert izgarao na bini treceći, plešući i pozivajući publiku da peva sa njim.

Na kraju je udaranjem šakom po prsima pokazivao koliko mu je stalo do koncerta u Beogradu, na sta je publika odgovorila aplauzima i udaranjem nogama na tribinama.

Povezana vest:  Uskršnji rok maraton u Šapcu

Izvođenje jedne od svojih najpopularnijih balada „Jesen u meni“ bend je posvetio makedonskom pop pevaču Tošetu Proeskom (1981-2007), povodom 16. oktobra, godišnjice njegove pogibije.

Tokom izvođenja na video bimu išao je snimak Proeskog.

-Na današnji dan nas je napustio jedan prelepi dečko, naš anđeo. Ovo je za tebe Toše – rekao je emotivni Rahimovski nagrađen aplauzima publika.

Rahimovski je prepustio velike delove „Moja je pjesma lagana“, „Prokleta nedelja“ i „Ja u ljubav vjerujem“ prisutnima u Areni da otpevaju, a do kraja „Valjak“ je izveo i „Hvala ti“ i „Ugasi me“.