Parni_valjakParni valjak održao drugi koncert u prepunoj Areni

 

Hrvatski rok sastav „Parni valjak“ odrzazo je u nedelju uveče u ispunjenoj Beogradskoj areni drugi povratnički koncert posle 21 godine odsustva iz Srbije. „Parni valjak“ svirao je pred oduševljenim Beograđanima više od dva i po sata, a publika ih je vraćala dva puta na bis.

Zagrebački bend koji je poslednji put svirao u Beogradu 1989. Godine u hali „Pionir“, počeo je koncert u Areni „Pjesmama ljubavnim“, a nakon toga su sledile i „041“, „Gledam je dok spava“ i „Zastave“. Pevač Aki Rahimovski rekao je da je bend nakon četiri godine ponovo na sceni iako su mislili da neće više nikad nastupati zajedno.

Povezana vest:  Rasprodati nastupi Đorđa Balaševića na Paliću

„Parni valjak“ osnovan je još 1976. godine, kada su za beogradski PGP objavili debitantski album „Dođite na šou“, raspoloženo je nizao hitove iz kasnijih delova karijere poput „Suzama se vatre ne gase“, „Kaži gđe je ljubav“ ili „Pusti nek traje“, gde se posebno istakao solažama gitarista Marijan Brkić.

Beogradska publika je posebno dobro prihvatila velike hitove „Valjka“ iz prvog dela karijere „Uhvati ritam“ i „Neda“, kao i akustičarski izvedenu „Javi se“.

Povezana vest:  Mik Džeger prvi put uživo nastupa na dodeli Gremija

Tokom izvođenja pesme „Mala, dođi u moju sobu“, na scenu je izašao i frontmen benda „Van Gog“ Zvonimir Đukić Đule, koji je zajedno sa Akijem Rahimovskim otpevao ovu pesmu, što je publika u Areni sa oduševljenjem prihvatila. Bend je izveo i pesme „Jesen u meni“, „Ivana“, „Godine prolaze“. Publika u Areni je pevala zajedno sa Akijem Rahimovskim, koji im je prepustio velike delove pesama „Moja je pjesma lagana“, „Prokleta nedelja“ i „Ja u ljubav vjerujem“.

Povezana vest:  Milion dolara od aukcije stvari Majkla Džeksona

Koncert je završen izvođenjem pesme „Hvala ti“, kojom se bend zahvalio beogradskoj publici, i pesmom „Ugasi me“.