Nebojsa Bradic i Milos Simonovic otkrivaju spomenik SabanuDonacija za spomenik Šabanu Bajramoviću, ministar Bradić održao obećanje

 

Kao što je to i najavio tokom akcije “Prijatelji Šabanu”, ministar kulture Nebojša Bradić, odrekao se dela rediteljskog honorara od mjuzikla “Buđenje proleća” u korist spomenika Šabanu Bajramoviću.  Donaciju od 100.000 dinara namenjenu spomeniku slavnog muzičara Bradić će uručiti Ivanu Blagojeviću, direktoru Nišville jazz festivala i organizatoru prikupljanja sredstava  za spomenik, u petak 22. oktobra u 22.15 u Beogradskom dramskom pozorištu posle izvođenja predstave “Buđenje proleća”.

Povezana vest:  Koncertni spektakl koji se ne propušta : 2 CELLOS 19. juna u Beogradu

Ministar Nebojša Bradiće je inače oktobra 2008. godine u Nišu i inicirao izgradnju spomenika kao i spektakularni koncert “Prijatelji Šabanu” u Sava Centru decembra iste godine.

Nišville jazz festival će celokupan iznos donacije prebaciti autoru skulpture Šabana Bajramovića, Vladanu Ašaninu za pokrivanje troškova nabavke bronze utrošene za spomenik.

Kako kaže direktor Nišvilla, kako bi se zaokružila finansijska konstrukcija već postavljenog spomenika, čeka se još obećana donacija Esme Redžepove.

Povezana vest:  Idemo u Sarajevo na Garden of Dreams, jedan sasvim drugačiji ljetni festival!