Florence_welchiDodeljene muzičke nagrade Kju

 

Pevačica Florens Velč (Florence Welch) iz sastava „Florens end d Mašin“ (And The Machine) dobila je danas dve nagrade koje dodeljuje engleski muzički magazin Kju (Q). Florens Velč je na svečanosti u Londonu nagrađena u kategorijama najbolja pevačica i najbolja pesma („You’ve Got The Love“), preneo je Bi-Bi-Si njuz (BBC News).

Bend „Kasabijan“ (Kasabian) proglašen je za najbolju grupu na svetu, dok je u kategoriji najbolji album trijumfovao „High Violet“ sastava „Nešenel“ (National). Paolo Nutini je proglašen za najboljeg pevača dok je legenda Brajan Feri (Brian Ferry) dobio nagradu Ikona. Pop grupi „Tejk Det“ (Take That), koja je od ove godine ponovo u originalnom sastavu, pripala je nagrada Kuća slavnih magazina Kju.

Povezana vest:  Kejti Peri kao junakinja stripa

Za najbolju novu grupu izabran je sastav „Mamford end Sans“ (Mumford And Sons) dok je rok bend „Grin Dej“ (Green Day) dobio priznanje za najbolji koncert.

Plen Bi (Plan B) je nagrađen za najbolji proboj, dok je spot za pesmu „End Credits“ dueta „Čejs end Stejtus“ (Chase And Status), u kojoj gostuje Plen Bi, dobio nagradu za najbolji muzički video.

Povezana vest:  Novogodišnji koncert Stefana Milenkovića

Album „Band On The Run“ grupe „Vings“ (Wings) proglašen je za najbolji klasik, a producent Mark Ronson je nagrađen za inovacije  u domenu zvuka.

Nagrade su dodeljene i grupama „Mednes“ (Madneš), „Kemikal Braders“ (Chemical Brothers) i „Suejd“ (Suede) kao i pevaču Nilu Finu (Neil Finn) iz grupe „Kraudid Haus“ (Crowded House).