GibonniDžiboni svira u Subotici 1. decembra

 

Hrvatski kantautor Džiboni (Gibonni) sviraće 1. decembra u Dvorani sportova u Subotici, i to će biti njegov prvi nastup u Srbiji, navodi se na portalu „Suboticadanas.info“ a prenose hrvatski mediji.

Koncert će biti humanitarnog karaktera i biće održan u čast stote „Dužijance“ – manifestacije kojom žeteoci slave dobar prinos i neguju vekovne običaje hrvatske zajednice u Srbiji. Organizator nastupa je Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“, a „Suboticadanas“ piše, pozivajući se na organizacioni odbor „Dužijance“, da će u opticaj biti pušteno svih 5.000 mesta u subotičkoj Dvorani sportova.

Povezana vest:  Pips Chips & Videoclips u Mikser Houseu 30. oktobra

Kako se navodi, prvobitno je dogovaran koncert manjeg obima, za oko 700 ljudi, ali je zbog velikog interesovanja publike nakon prvih najava na Internetu, dogovoreno da se na raspolaganje Džiboniju stavi pun kapacitet dvorane.

Celokupna produkcija, ozvučenje, video produkcija i rasveta stižu iz Zagreba, a ulaznice će se od sutra prodavati u sedištu „Bunjevačkog kola“ u Subotici po ceni od 2.200 dinara. Internet prodaja ide preko sajta Gigstix.com.

Povezana vest:  VoodooPopeye i Jovan Petrović objavili album MANTRIKS!