Bon_jovi_MTV_EMA_2010Lady Gaga i Justin Bieber pobednici na MTV EMA 2010, Katy Perry odnela nagradu Best Video za spot California Gurls, Bon Jovi dobitnici MTV EMA Global Icon Award

 

Lady Gaga je pobednica večeri na dodeli MTV Europe Music Awards (EMA) 2010 u Madridu. Ova energična super-zvezda koja sama piše, producira i izvodi sve svoje numere kući je ponela ukupno tri trofeja i to u kategorijama –  Najbolji ženski izvođač (Best Female Act), Najbolji pop izvođač (Best Pop Act) i Najbolja pesma (Best Song) za numeru Bad Romance, na dodeli evropskih MTV nagrada koja se održala u dvorani Caja Magica u Madridu, 7. novembra 2010. godine. Gaga nije prisustvovovala ceremoniji usled koncertnih obaveza, ali se sva tri puta direktno „uključila“ u program sa koncerta u Budimpešti. Odmah iza nje se nalazi Justin Bieber  je osvojio dve nagrade – jednu u prestižnoj kategoriji Najbolji muški izvođač (Best Male) i nagradu u kategoriji Najbolji MTV Push izvođač (Best Push Act). Voditeljka prošlogodišnje dodele EMA, Katy Perry, odnela je pobedu u kategoriji Najbolji video (Best Video) za spot California Gurls. Sponzori dodele MTV Europe Music Awards 2010 su Suzuki Swift, Calvin Klein Jeans i Dell.

MTV je ove godine na spisak nagrada u već postojećim kategorijama  uvrstio i nagradu MTV EMA Global Icon, a prvi dobitnik ovog prestižnog priznanja jeste legendarni američki sastav Bon Jovi kao jedan od najpoznatijih, najomiljenijih i najuticajnijih rok bendova u poslednjih trideset godina. Bon Jovi je napravio svojevrsnu uvertiru u samu ceremoniju dodele nagrada održavši tajni koncert 6. novembra u Madridu, na veče pre centralne svečanosti, na kojem mu se u izvođenju numere Livin’ On A Prayer pridružila popularna r’n’b diva Rihanna.

Povezana vest:  Otkrivanje spomenika Šabanu Bajramoviću u avgustu

Paramore Hayley Williams_nagrada_MTV_EMA_2010Eminem je trijumfovao u kategoriji Najbolji hip-hop izvođač (Best hip-hop), dok je Najbolji alternativni izvođač (Best Alternative) sastav Paramore. Svoje supranike u kategoriji Najbolji rock izvođač (Best Rock) porazili su 30 Seconds To Mars, dok je za Najboljeg novog izvođača (Best New Act) izabrana Ke$ha. Pobedu u kategoriji Najbolji evropski izvođač (Best European Act) u kojoj se ove godine takmičio i naš predstavnik Gramophonedzie, odneo je italijanski pevač Marco Mengoni. Dobitnik nagrade Best World Stage Performance za ovu godinu je  Tokio Hotel, a sastav Linkin Park je ovogodišnji pobednik u kategoriji Najbolji izvođač uživo (Best Live Act) na EMA 2010.

Dodela EMA 2010. održana je u Madridu, koji je odabran da ovu manifestaciju ugosti upravo zbog svoje živahne i napredne muzičke scene, kao i zbog činjenice da je u pitanju otvoren grad u kojem se kultura, zabava i posao spajaju u atraktivnom i savremenom prostoru.

Za uzbudljiv početak dodele svojim nastupom se pobrinula Shakira, kojoj je društvo pravio Dizzee Rascal prilikom prvog live izvođenja hit-numere Loca ikada. Usledio je nastup sastava Kings Of Leon koji je na noge podigao sve prisutne. B.o.B. je dvoranu Caja Magica podigao na noge tokom izvođenja numere Airplanes na kojem mu je društvo pravila Hayley Williams iz nagrađenog sastava Paramore.

Seksipilna voditeljka Eva Longoria dodatno je zagrejala vrelu atmosferu u Madridskoj dvorani, presvukavši se čak trinaest puta u toku trajanja ceremonije. Bilo da je nosila kreaciju Viktorije Bekam ili ogromnu plastičnu šniclu kao odgovor na već dobro poznatu odevnu kombinaciju Lady Gage – Eva nije bila „očajna“ već sjajna domaćica dodele EMA 2010. Digitalni voditelj ovogodišnje dodele evropskih MTV nagrada bio je Justin Bieber, koji je u interakciji sa brojnim fanovima na mtvema.com uživo komentarisao ceremoniju.

Povezana vest:  Trenuci za pamćenje s takmičenja za Pesmu Evrovizije

Sastav 30 Seconds To Mars opravdao je očekivanja brojnih fanova eksplozivnim nastupom u centru Madrida – ispred Puerta de Alcala, gradske kapije podignute još davne 1778. godine. Sve prisutne iznenadila je pojava  Kanye Westa na bini, koji je izveo nekoliko numera sa aktuelnog albuma. Pored njih, svoj nastup na ovom spomeniku kulture izveli su još Katy Perry i Linkin Park, pred približno 100.000 fanova!

kejti_peri_nagradaMTV_EMA-2010U nezaboravne trenutke na ovogodišnjoj dodeli EMA, pored „cvetnog“ nastupa crvenokose Rihanne i fluoroscentne žurke koju je na bini priredila Ke$ha, svakako spada i trenutak kada je Katy Perry pocepala haljinu Eve Longorie ostavivši je praktično u negližeu! Kolumbijskoj pevačici Shakiri je ovom prilikom uručena specijalna Free Your Mind nagrada za višegodišnje zalaganje u domenu besplatnog obrazovanja za decu širom sveta.

Gostujući prezenteri na dodeli EMA 2010 bili su Taylor Momsen, pevačica grupe The Pretty Reckless i zvezda TV serije Gossip Girl, britanska glumica Kelly Brook, kao i njen sunarodnik Dizee Rascal. Johnny Knoxville je uz ostatak  Jackass ekipe imao isti zadatak, dok je njihov evropski pandan, četverac The Dudesons, predao nagradu Najboljem hip-hop izvođaču . Pojava legendarnog gitariste Slash-a, koji je uručio nagradu u kategoriji Najbolji izvođač uživo (Best Live Act), svakako je dodala još jednu dimenziju ovoj svečanosti. Zvezde rijaliti serijala Jersey Shore, Snooki i Pauly D, najavili su kategoriju Najbolji pop izvođač (Bes Pop Act).

Povezana vest:  "Zona B Festival" u petak u Domu omladine

 

 

Pobednici na dodeli MTV EMA 2010 su:

Najbolji muški izvođač   –   Justin Bieber

Najbolji ženski izvođač   –   Lady Gaga

Najbolji video   –   Katy Perry – California Gurls

Najbolja pesma   –   Lady Gaga – Bad Romance

Najbolji pop izvođač   –   Lady Gaga

Najbolji rok izvođač   –   30 Seconds To Mars

Najbolji alternativni izvođač   –   Paramore

Najbolji hip-hop izvođač   –   Eminem

Najbolji novi izvođač   –   Ke$ha

Najbolji izvođač uživo   –   Linkin Park

Najbolji MTV Push izvođač   –   Justin Bieber

Best World Stage Performance   –   Tokio Hotel

Najbolji evropski izvođač   –   Marco Mengoni

MTV EMA Global Icon   –   Bon Jovi

Free Your Mind Award   –   Shakira

 

Dodela MTV Europe Music Awards jedan je od najprestižnijih muzičkih događaja sa prenosom uživo. Ovogodišnja dodela EMA emitovana je u više od 600 miliona MTV domaćinstava širom sveta, a evidentirano je preko 46 miliona glasova koje su fanovi namenili svojim omiljenim MTV izvođačima.

Ukoliko niste bili u prilici da uživo ispratite ovaj nezaboravni događaj, pogledajte MTV EMA 2010 u repriznom terminu – u ponedeljak, 8. Novembra, u 21:00, samo na regionalnom MTV kanalu.