darko_rudnek_cargo_orkestarPočela prodaja karata za Rundek Cargo trio koncerte!
Rundek Cargo trio održaće koncerte 22. i 23. decembra u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ u Beogradu, za koje je od danas počela prodaja ulaznica po ceni od po 2.000 dinara!
Požurite!!! Rundek Cargo trio promovisaće koncertno novi CD album „Plavi avion“ u pozorišnoj sali koja nažalost ima samo 400 sedišta! Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama UK „Vuk Karadžić“, Doma omladine Beograda i preko mreža Eventima i Gigstix-a.
Rundek Cargo Trio čine gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel i pijanista Dušan Vranić-Duco.
Ne zaboravite da je prethodni samostalni koncert Darko Rundek, tada sa Cargo orkestrom, održao u Beogradu u decembru 2008. godine u krcatom Sava centru pred oko 4.000 posetilaca.
Ovaj put samo oni najbrži naći će se dve večeri među 800 sretnika na koncertima u dvorani UK „Vuk Karadžić“, koja se nalazi na odličnoj prometnoj lokaciji u Bulevaru kralja Aleksandra kod Vukovog spomenika u Beogradu.
Darko Rundek, Isabel i Duco su sredinom septembra objavili poučnu pesmicu o kraju kapitalizma „Para ljude vara“ kao najavni singl novog albuma „Plavi avion“.
„Osim što je to naslov jedne od pjesama na albumu, ‘Plavi avion’ (Blue Plane) asocira na svojevrstan visinski bluz, i više govori o duhu, nego o muzičkoj formi albuma. Na albumu će biti dugačkih i kratkih pjesama, veselih i tužnih, ozbiljnih i smiješnih – rundekovskih. I puno uzbudljive svirke!“, najavio je izdavač CD-a zagrebački Menart.
„Pjesmu ‘Para ljude vara’ Rundek Cargo trio objavio je krajem ljeta, jer ljetovanjem i početkom školske godine poharani lični i porodični budžeti teraju na razmišljanje o smislu novca, kapitalizma i potrošačkog društva. Ako je radnička klasa početkom osamdesetih otišla u raj potrošačkog društva, sad potrošači kreću u raj odgovornog kolektivizma (ili kakvo već ime dobije to teško zamislivo društvo koje vodeći princip uzimanja zamjenjuje vodećim principom davanja). Ali nisu baš sigurni je l’ to samo šala ili nečija podvala“, kaže Menart.
Prethodni Rundekov studijski album (sa Cargo orkestrom) bio je „MHM A-HA OH YEAH DA-DA“ (2006), a potom je objavio i muziku iz pozorišnih predstava „Balade Petrice kerempuha“ i „Brod za lutke“, kao i „Live u Domu omladine“ (izdanje Long Play-a 2008).
Povezana vest:  Dobrica Erić, Minja Subota i Rambo Amadeus druže se sa decom na Supernatural festivalu