Beogradski sastav svira Tarantina 

autoparkBeogradski sastav „Autopark“ nedavno je objavio treći album „Sve dalje“, na kome se među devet pesama nalaze instrumental nazvan po američkom režiseru Kventinu (Quentin) Tarantinu i obrada „Gde možemo se sresti“ kultne ženske grupe „Boje“. 
-To je jedna brza ploča. Kratka i jasna. Bez previše mudrovanja i velikih reči, na prvu loptu. Maltene, na jedan naivan način se bavi najtananijim ljudskim odnosima. Jedna ljubavna ploča – rekao je gitarista i autor pesama Nikola Berček. 
Grupa zaljubljenika iz Beograda u „gitarsku buku i lepe pop melodije“ na čelu sa pevačicom Oljom Lakićević i Berčekom preko interneta je objavila prvenac „10+1“ 2005. godine, da bi se potom za diskografsku kuću „Multimedija rekords“ pojavio album „Osećanja za poneti“ (2006). 
Treći album „Sve dalje“ je ponovo samizdat, a CD che, osim na nekim prodajnim mestima u Beogradu, uglavnom dobijati posetioci njihovih koncerata. Šest cclanova „Autoparka“ veruje da je zbog interneta ionako „izdavaštvo umrlo“. 
-Druga ploča je imala izdavača, jer smo zauzvrat dobili sate u studiju. Ovako, nije imalo nikakve logike, pošto je sve naše. Plašila sam se tog našeg poteza, ipak kad imaš izdavača imaš neka leđa i distribuciju. Svejedno, nismo se pokajali. Vrlo smo dosledni u tome da naš svaki album prati određen korak na ivici ludila i pameti – kaže Lakićevićeva. 
Novi album naslovljen po otvarajućoj pesmi „Sve dalje“, najavljen je jesenas singlovima „Radost me unisstava“ i „Pucketanje prstima“, a donosi i jedan instrumental, „Tarantino“, nazvan po autoru kultnih „Uličnih pasa“ i „Palp fikssna“ (Pulp Fiction). 
Lakićevićeva kaže da zbog izrazitog nasilja ne podnosi Tarantinove filmove, već joj je privlačnija muziku u njima. 
-Niko sa sigurnošću ne može da potvrdi tačnu vezu između Kventina i naše pesme, na neki način je ostavila taj ukus u ustima u trenutku kada je napravljena. ‘Tarantino’ je radni naslov koji je nekako ostao – dodaje Berccek. 
„Gde možemo se sresti“ zatvara album „Sve dalje“, a Berček kaže da je njegov bend dobio dozvolu od članica kultnih „Boja“ da obradi njihovu pesmu sa albuma „Dosta! Dosta! Dosta!“ (1988). 
-Prelepa pesma, koja je jako dobra u svom originalu…To je jedan od najlepših ikada napisanih tekstova i sasvim dovoljan razlog da nekako spontano izaberemo baš tu pesmu kao svoju prvu i jedinu obradu. Ona je dostojna toga, i samo je pitanje da li smo mi bili na nivou zadatka. Svakako, mi mislimo da jesmo“, ističe Berček. 
„Autopark“ će svirati 13. februara u klubu „Crna kuća“ u Novom Sadu, kao i u Sloveniji 25. februara u Škofjoj Loki i 26. februara u Ljubljani, a potom, kako kaže Berček, „gde god ima struje“. 

Povezana vest:  Sara Jovanović: Sve za ljubav fanova