pekinska_patka_-ceda_vasiliPekinša patka ide u Skoplje

 

Poznata novosadska pank grupa „Pekinška patka“ posle tromesečne pauze vraća se živim svirkama nastupom 4. decembra na rok festivalu „Taksirat“ u Skoplju, gde iz Beograda dolazi i alternativni bend „Darkvud dab“.

Organizatori „Taksirata“ najavili su da će uz „Patku“ u skopskoj „Metropolis“ areni završne večeri nastupiti i britanski dark-pop sastav „Vajt lajz“ (White Lies) i metalci „Paradajz lost“, uz bosansko-hercegovačku „Dubiozu kolektiv“ i druge.

Povezana vest:  U PRODAJI LP „DNEVNIK JEDNE LJUBAVI" JOSIPE LISAC!

Pevač Nebojša Čonkić-Čonta okupio je proletos postavu „Pekinške patke“ s kojom je snimio drugi album „Strah od monotonije“ (1981), kako bi proslavili tri decenije od njihovog kultnog pank singla „Bila je tako lijepa“ (1980).

„Patka“ je letos održala nakon 30 godina povratničke koncerte u Beogradu i Zagrebu, a poslednje živo pojavljivanje bilo je krajem avgusta na „Danima piva“ u Zrenjaninu. Bend bi se uskoro trebao oglasiti novim singlom, prvim studijskim snimkom od raspada 1981. godine.

Povezana vest:  RASPRODAT PRVI KONTINGENT ULAZNICA ZA KONCERT BENDA INTERPOL

Osmodnevni „Taksirat“ u raznim dvoranama u Skoplju počinje 26. novembra nastupom domaće „Bernejs propagande“, a između ostalih na festivalu će nastupiti 27. novembra „Darkvud dab“ u klubu „Havana“ i kultni makedonskim dark sastav „Mizar“ 2. decembra u klubu „Koloseum“.