pekinska_patka_-ceda_vasiliNovi Sad ponovo dobija Koncert godine

 

Najznačajnija koncertna rok manifestacija u Srbiji tokom devedesetih godina, novosadski „Koncert godine“ biće ponovo održan 11. decembra u dvorani „Spens“, uz nastupe pank sastava „Pekinška patka“, „Ritam nereda“, „Ateist rep“ i drugih izvođača.

Organizatori obnovljenog „Koncerta godine“ najavili su danas da će nastupiti i zrenjaninski metalci „Overdrajv“ (Overdrive), beogradski alternativni pop sastav „Svi na pod!“, „S.A.R.S.“ vlasnici hita „Buđav lebac“, hrvatska treš pop grupa „Lolobriđida“, bosansko-hercegovačka „Dubioza kolektiv“ i mračni hard rokeri „Bjesovi“.

Povezana vest:  Britanski soul pevač Pol Jang 17. februara u Centru "Sava"

Glavne zvezde koncerta su legendarni novosadski pankeri iz „Pekinške patke“, koji su se okupili ove godine da proslave 30 godina od kultnog singla „Bila je tako lijepa“, a prethodno su ovog leta svirali povratničke koncerte u Beogradu i Zagrebu, kao i na „Danima piva“ u Zrenjaninu.

Kako je najavljeno, na „Koncertu godine“ bend pevača Nebojše Čonkića-Čonte će promovisati povratnički singl „Un ano de amor“, prvi studijski rad „Patke“ još do albuma „Strah od monotonije“ iz 1981. godine.

Povezana vest:  EUROSONG 2011, Nina priznala da je imala malu tremu



-Novosađanima možemo samo da poručimo da ‘Patka’ prži ponovo i to pošteno! Biće pržiona, žestoka, kao pre 30 godina. Bez obzira što smo sad matoriji, svirački smo čak i jači, a ja vokalno nisam izgubio ni deset posto. Održavam formu tako što pevam u kupatilu svaki dan! – poručio je Čonkić.

Kako je najavljeno, novosadski „Ritam nereda“ će na „Koncertu godine“ predstaviti nedavno objavljeni besplatni net album „Paralelni svet“, a u „Spensu“ će svirati i njihovi sugrađani „Ateist rep“, prisutni kao „jedni učesnici prvog legendarnog ‘Koncerta godine'“ iz 1993. godine.

Povezana vest:  Besplatan koncert bečke Filharmonije 8. juna

„Koncert godine“ održavan je u Novom Sadu od 1993. do 2002. godine uz nastupe tada najpoznatijih srpskih rok sastava, i organizatori iz promoterske kuće „Aaa prodakšn“ (Production) ističu da je slovio kao skup „ljubitelja kvalitetne domaće muzike i onih koji ne vole turbo folk, domaći pop i grand estradu“.