Šesnaesti Summer3p festival, koji se održava od 19. do 22. jula na atraktivnoj lokaciji termalnih bazena kraj Palićkog jezera najavljuje velika imena svetske elektro scene, nove uzbudljive muzičke sadržaje i bogat prateći program.

Tehno DJ i producent Uto Karem je najveća zvezda ovogodišnjeg Summer3p festivala, a njegov nastup je zakazan za petak, 20. jul. Već 20 godina priređuje nezaboravne rejv žurke na festivalima širom sveta, a producirao je veliki broj hitova koji su nezaobilazni deo setova najvećih svetskih DJ-eva. Za miks pultom iste večeri naći će se i slovački tehno-haus DJ, Denes Toth.
U subotu 21. jula nastupiće legendarni škotski Silicon Soul, a muzičku podršku pružiće im mladi mađarski virtuozni DJ dvojac, Secret Factory.
– Summer3p festival po 16. put na Paliću ugostiće velike zvezde elektro scene, kao što su Uto Karem iz Italije i Silicon Soul iz Velike Britanije, čije hitove svako od nas poznaje a da možda nije ni svestan da su to oni, tako da preporučujemo You Tube, kako bi Subotica i Palić stekli uvid, ko im to dolazi u goste. Zaista smo prezadovoljni što smo uspeli da dogovorimo njihove nastupe. nije bilo jednostavno, ali, eto, uspeli smo. Pored njih, biće tu još i izvođači iz Slovačke, Mađarske i naravno neizostavna proverena domaća podrška” – izjavio je Oliver Tomić, direktor komunikacija Summer3p festivala.

Povezana vest:  Dnevni rejv na Kališu - nova cena ulaznica za #TOPLJENJE

Organizatori su odlučili da prvi dan festivala posvete hip-hop zvuku, a na oduševljenje brojnih domaćih fanova nastupiće Ajs Nigrutin i Timbe, članovi ultimativnog hip hop sastava Bad Copy, prepoznatljivog po autentičnim, duhovitim i provokativnim rimama.
– Ove godine, jedno veče biće posvećeno nečemu sasvim novom. To je neka vrsta hip hop, rap, trap muzike, koja u svetu trenutno ide uzlaznom putanjom. Bitno nam je da u ovom čudnom vremenu u kojem šund i kič uzimaju sve više maha među mladima, prikažemo šta je u stvari svetski trend u stilovima muzike i ostanemo dosledni nazivu našeg udruženja „AŠC“ (Anti Šund Corporation – Education For The Nation”, dodao je Tomić.

Povezana vest:  Avgustovska MTV Push zvezda je Icona Pop

Festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim radionicama za najmlađe, i “Porodičnim danom” u nedelju koji će ponuditi zanimljive sadržaje za celu porodicu.
– Festival će upotpuniti preko 10 radionica, jedno umetničko iznenađenje, sportski programi, izložbe, prezentacije i promocije.
Naš rad i trud, kao i do sada, prepoznali su Grad Subotica i AP Vojvodina, te im se ovim putem zahvaljujemo na podršci koju nam pružaju sve ove godine a neizostavno je i razumevanje preduzeća Park Palić, na čijem prostoru se Summer3p održava. Međutim, ipak, za samu organizaciju, nije sve tako sjajno jer su nam komercijalni sponzori smanjili sponzorstva. Subotica postaje manje interesantan grad velikim multinacionalnim kompanijama. Sve odlazi u Beograd i Novi Sad a suočeni smo i sa odlaskom mladih iz grada, s obzirom da mladi ljudi od 18 do 25 godina čine 50% posetilaca a mi volimo da kažemo da je Summer3p manifestacija za uzrast od 2 do 102 godine jer za svakoga ima po nešto i svi su pozvani.
Računamo da ćemo nakon festivala moći da kažemo da nas je za 16 godina posetilo 150.000 ljudi.“, zaključio je Tomić.

Povezana vest:  Miley u centru skandala ne svojom krivicom

Summer3p festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018 i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Festival je 2015. godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije. O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.