BluesTone Band i američki gospel bluz pevač Din Bauman (Dean Bowman) nastupiće na predstojećem BELEF-u 11. jula, u 21h u Bašti Studentskog kulturnog centra.

Bauman je bivši pevač kultne grupe Screaming Headless Torsos, i jedna od ključnih figura njujorške džez, rok i avangardne muzičke scene ranih devedesetih. Snimio je preko 32 albuma i sarađivao sa eminentnim umetnicima kao što su Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, Vernon Reid, MeShell Ndegeoshello, a bio je i glavni vokal na turneji „John Scofield plays Ray Charles’ music“. 2014 bio je nominovan za Juno nagradu za najbolji tradicionalni džez album godine, a 2009. postao je svetski poznat zahvaljujući albumu „Acappella Death Do not Have Mercy“.

Povezana vest:  Hoze Gonzales prvi put u Srbiji na koncertu u Domu omladine Beograda

BluesTone Band su osnovali 1995. gitarista Miodrag Mika Pavlović i Zoran Zojko Obradović koji su prisutni na srpskoj bluz sceni od sredine sedamdesetih godina. Saradjivali su sa velikim brojem bluz muzičara i nastupali pretežno u klubovima, kao i na domaćim i stranim džez i bluz festivalima. Pretežno se bave autorskim radom i do sada su objavili tri albuma: „Boys Are Back“ (1995), „Live in Bibis“ (1998), obrade blues standarda, „Live at Taboo“ (1999), kompilacija. Od 2016. sarađuju sa Dinom Baumanom, a na BELEF-u će nastupiti u sastavu: Duško Trnavac, Mika Pavlović, Irina Pavlović, Nebojša Lučić, Nikola Knežević i Luka Jovičić.

Povezana vest:  Lejdi Gaga i Bijonse na kineskoj crnoj listi

PHOTO: Belef press