Ovogodišnje, sedmo izdanje beogradskog world music festivala „Todo Mundo“, počeće 30. avgusta u Dvorani Kolarčeve zadužbine nastupom sarajevske sevdah atrakcije Divanhana. Njihova gošća će biti poznata turska pevačica i glumica Suzan Kardeş, sa kojom su nedavno objavili zajednički album simboličnog imena „Kardeş“ (što znači stariji brat na turskom).

Nakon objavljivanja albuma „Zukva“ i „Live in Mostar“ Divanhana je širom Evrope održala preko 120 koncerata, otpočevši u istom periodu saradnju sa turskom pevačicom, čiji se lik i glas mogu čuti i u popularim turskim serijama. Posle uspešnog koncerta u Istanbulu i objavljivanja albuma u zemljama bivše Jugoslavije i Turskoj, održali su u Bosni četiri rasprodata zajednička nastupa.

Povezana vest:  Željko Joksimović, S.A.R.S. i Bob Sinclar dolaze na 26. Konzum Croatia Open Umag

Divanhana se sa zadovoljstvom vraća u Kolarac, koji su pre dve i po godine podigli na noge. Na koncertu će biti predstavljen album »Kardeş« skrojen od 10 numera, a iz Turske će, uz pevačicu, doći i virtuozni klarinetista Yunus Emre Ellek.

Kafu mi draga ispeci, prvi singl sa albuma, Anterija, Findikli Bizim Yolumuz, Fikrimin İnce Gülü ili Anadolka upravo su pesme potekle iz bosanskohercegovačke i turske muzičke tradicije, koje su vekovima putovale i komunicirale, ljubile, grlile, rađale nove ljubavi, sreću i tugu, iznedrile muzičko bratstvo i sestrinstvo.

Povezana vest:  Sutra koncert Kristala povodom 20 godina rada

Predgrupa će biti mađarski sastav Csangallo, koji spaja muziku Čango Mađara sa zvucima Balkana. Početak je u 20.30.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni  od 800 i 1.000 dinara.