Poznata prodavnica gramofonskih ploča i kafe bar LEILA RECORDS 14. jula slavi 6. rođendan! Rođendansku žurku obeležiće DJ set Željka Kerlete, velikog poznavaoca muzike i vlasnika izdavačke kuće “Cosmic Sounds” iz Londona, a celog dana važiće popust na kupovinu gramofonskih ploča.
Ovo jedinstveno mesto je otvoreno 2012.godine u ulici Kralja Petra, a od decembra 2016. se nalazi u Gospodar Jevremovoj ulici i zasluženo nosi epitet “oaza kulture u centru grada”. Tokom ovih 6 godina, LEILA je organizovala brojne promocije knjiga, koncerata, jazz jam-ova, izložbi i ugostila više od sto umetnika najrazličitijih žanrova (Darko Rundek, Petar Janjatović, Mirjana Bobić Mojsilović, Hornsman Coyote… i poslednja u nizu Vesna Pisarović). Postala je nezaobilazno mesto za gostovanje DJ-eva iz Srbije i regiona, kao i svetski poznatih imena poput Patrika Fordža, Frenka Rajla i mnogih drugih…
Utočište od obaveza i obožavalaca, tokom svoje posete Beogradu, u ušuškanom baru su pronašli i glumci Arman Asante i Pirs Brosnan, koji se opuštao uz muziku Van Morisona (naravno sa gramofonskih ploča ).
Preseljenjem u novi, veći i lepši prostor u Gospodar Jevremovoj ulici, LEILA je sačuvala svoju dušu i izvorni šarm, ali i obogatila svoju ugostiteljsku ponudu. Izvanredan prostor od 200 m2, organizovan na 2 nivoa, kompletno je renoviran i opremljen u originalnom stilu, sa radovima beogradskog grafiti umetnika Lorteka na zidovima, masivnim i jedinstvenim elementima enterijera od kovanog gvožđa akademskog vajara Nikole Pantovića i stilskim nameštajem iz različitih epoha.
LEILA RECORDS je poznata po izvanrednom saund sistemu i vrhunskoj gramofonskoj opremi i tokom dana uvek se može čuti drugačija i kvalitetna muzika svih pravaca. U novom prostoru, pokrenuta je serija #Vinylterror i #SabbathSessions događaja – svakog vikenda najbolji DJevi iz regiona, a povremeno i iz inostranstva nastupaju na gramofonima. Svi miksevi se snimaju i vrlo su slušani na internet mrežama. Moto Leile je: We don’t tell you what to drink – So don’t tell us what to play! 
Izuzetna kolekcija gramofonskih ploča, novih i polovnih, broji preko 12000 naslova. Vinili najrazličitijih muzičkih žanrova, među kojima su i biseri Ex-Yu džeza, rock klasici, etno muzika, kao i nova izdanja, čekaju da budu otkriveni. U velikoj i raznovrsnoj ponudi gramofonskih ploča se ekskluzivno nalaze i naslovi poznatih izdavačkih kuća SOUL JAZZ RECORDS, BBE, Mr BONGO, JAZZMAN, FREESTYLE RECORDS, HEAVENLY SWEETNESS RECORDS i drugih.
Tokom vrelih letnjih dana, šarmantna bašta je pravo mesto da popijete prvu jutarnju JULIUS MEINL kafu uz DOMAĆE KIFLICE za lagani doručak, dok se zraci sunca stidljivo probijaju kroz razgranate dorćolske krošnje. U toku dana možete se osvežiti uz veliki izbor sveže ceđenih sokova i smoothie-ja, dok su za veče idealni hrskavi i slasni brusketi u 4 kombinacije ukusa ili meze od vrhunskih domaćih proizvoda uz čašu vina ili piva.
Odlična atmosfera, u originalno osmišljenom prostoru, uz muziku sa gramofonskih ploča garantuje savršen beg od užurbanog ritma grada.
Letnje radno vreme je od 8 do 24h, a petkom i subotom do 1 sat posle ponoći.
Gospodar Jevremova 6

Povezana vest:  DNCE predstavljaju istoimeno debitantsko studijsko izdanje!