Umro je Oliver Dragojević, velikan hrvatske muzike, javila je danas agencija Hina. Oliver Dragojevic, 71, umro je jutros u splitskoj bolnici gde je, kako je navela agencija izgubio bitku s teškom bolešću s kojom se nosio godinu dana – imao je tumor na plućima i poslednjih dana je bio jako loše.

-Otišao je čovek koji nam je osvajao srca svojim Galebom, Malinkonijom, Skalinadom – navela je agencija.

Povezana vest:  Porodični dan – sinergija generacija na 15. Summer3p festivalu

Iza Dragojevića su ostali 23 studijska albuma, mnoge kompilacije, nagrade struke i publike, koncerti u najpoznatijim svetskim dvoranama – njujorški Karnegi hol, londonski Rojal Albert Hol, pariska Olimpija, Opera u Sidneju.

Rođen je u Vela Luki, na Korčuli, 7. decembra 1947. godine. Karijeru je počeo 1963. godine kao pevač i klavijaturista splitske grupe „Batali“, a prvi uspeh doživeo je na Splitskom festivalu 1974. kada je osvojio prvu nagradu publike sa pesmom „Ća će mi Kopakabana“.

Povezana vest:  Novi album Eve Braun u martu

Ređali su se hitovi „Skalinada“, „Malinkonija“, „Oprosti mi, pape“, „Vjeruj u ljubav“, „Piva klapa ispo’ volta“, „Nadalina“ (duet s Borisom Dvornikom), „Karoca“  i drugi  koji su danas evergreeni hrvatske zabavne muzike.