Šaran bio skeptičan prema Pesmi Evrovizije 

Letu_stukeVođa sarajevskog rok sastava „Letu štuke“ Dino Šaran kaže da je u početku bio skeptičan kada je trebalo da radi pesmu koja je u ponedeljak izabrana na konkursu za predstavnicu Bosne i Hercegovine na „Pesmi Evrovizije“. 
-To jednostavno nije moj par rukava. Nisam razmišljao da se prijavim za ‘Pesmu Evrovizije“ u bilo kojem kontekstu. Vukašin Brajić se hteo prijaviti za ‘Eurosong’. Nismo se poznavali, tražio je pesmu i bio sam skeptičan. Ipak, opcija da se pojavim kako autor mi se učinila prihvatljivom – izjavio je danas Šaran. 
U ponedeljak je komisija Radio-televizije BiH (BHRT) odlučila da Šaranova pesma „Munja i grom“ u izvođenju Brajića, nekadašnjeg učesnika regionalnog tv-takmičenja muzičkih talenata „Operacija trijumf“, predstavlja BiH na „Pesmi Evrovizije“, maja u Oslu. 
-To mi kao autoru dosta znači. Nadam se da će pesma postići kakav-takav uspeh, ali ne bih da prognoziram plasman. Napisao sam pesmu za koju mislim da priliči Vukašinu i da će se vrteti i ostati i posle ‘Eurosonga – smatra Šaran. 
Javnost u BiH će imati priliku da premijerno čuje „Munju i grom“ tek 7. marta u posebnoj emisiji BHRT, a Šaran otkriva da se radi o „pesmi srednjeg tempa, koja nije ‘laganica’, po strukturi je za ‘Eurosong’, ali je u stvari rok pesma“. 
-Pratio sam finale ‘Operacije trijumf’ i video da je Vukašin vrlo talentovan momak. Radnik je i ambiciozan, koliko sam uspeo iz prve primetiti. Mislim da su on i pesma odličan izbor. E sad, uvek postoje skeptici i optimisti. Ja mislim da je to to – kaže vođa grupe „Letu štuke“. 
Na regionalnoj sceni Šaran je sa svojim sastavom pobrao niz pohvala za albume „Letu štuke“ (2004) i „Proteini i ugljikohidrati“ (2008). Do tada je uglavnom bio autor pesama za izvođače pop muzike u Hrvatskoj i BiH kao što su Vanna, „Crvena jabuke“, Natali Dizdar, Luka Nižetić, kao i folker Halid Bešlića. 
-Možda kasnije ‘Munju i grom’ sviraju i ‘Letu štuke’, ako joj promenimo aranžman koji je prilagođen Vukašinu. Mada pesme koje sam pisao za druge ne izvodimo, jer je to zanatskiji pristup pisanju – rekao je Šaran. 

Povezana vest:  Pol Makartni se ženi treći put