Preko 3.000 ljudi je ovog vikenda uživalo na Divčibarama, na dnevnom muzičko-planinskom festivalu Mountain Music Fest. Pod sloganom „Razmrdaj čula“, ovaj porodični festival je kroz spoj kvalitetne muzike i aktivnosti u priorodi, treću godinu zaredom ispunio očekivanja ljubitelja planine, prirode i dobrog zvuka.

Posetioci su ispred glavne bine pevali i plesali uz Kolju, Kandu Kodžu i Nebojšu, Đorđa Miljenovića, italijanski Pashmak, Manivi, Alice in WonderBand i valjevski Malpkikk, a nešto dalje u šumi, uživali su uz zvuk gramofonskih ploča koje su puštali momci iz White City Soul.

Povezana vest:  Grupa The Branka u emisiji Jelen Top 10

„Ove godine smo proširili festivalski prostor još jednom binom i organizovali smo još nekoliko dodatnih sadržaja za decu, roditelje, mlade i one malo starije. Festival odlikuje porodična, prirodna i opuštena atmosfera i nadamo se da čemo već sledeće godine moći da produžimo užitak na makar dva dana“, izjavio je Andrija Marijanović, jedan od organizatora festivala.

Povezana vest:  Amira Medunjanin na srpskoj mini turneji

Pored sjajnog rok i elektronskog zvuka, veliki broj posetilaca je aktivno učestvovao u brojnim rekreativnim, avanturističkim i edukativnim sadržajima. Deca su uživala u Avantura parku, vozeći se na „Zipline“, radionicama Kašičica-lutkica i Papirologija, dok su za sve bili dostupni Orijentiring, Streličarstvo, Yoga, radionice plesa, aero-modelarstva, društvene igre i brojni drugi sadržaji.

Na ovogodišnjem MMF-u, posebna pažnja je bila posvećena ekologiji, zaštiti životne sredine i problemima aero-zagađenja. Na radionici Na pivu sa naučnikom, posetioci su mogli da razgovaraju sa stručnjacima o ekološkim problemima i rešenjima, a festival će i deo prihoda odvojiti za kupovinu sadnica crnog bora koje će biti posađene na Divčibarama.

Povezana vest:  Počela prodaja karata za koncert Iron Maiden-a

Mountain Music Fest organizovala je grupa mladih entuzijasta iz Valjeva, koji su treću godinu zaredom svoj običan dan u gradu zamenili odlaskom u prirodu sa prijateljima i, ovim festivalom, grad Valjevo i Divčibare učvrstili na turističkoj mapi Srbije.