Na internacionalnom muzičkom festivalu Ohrid Fest grupa Sanja Ilić i Balkanika osvojila je prvu nagradu žirija i publike za pesmu „Nova deca“, kojom su ove godine predstavljali Srbiju na Pesmi Evrovizije u Lisabonu.

Izvođenja pesme „Nova deca“ pred brojnom publikom i stručnim žirijem izazvalo je ovacije, a primajući nagradu, frontmen grupe Sanja Ilić zahvalio se na ovom značajnom priznanju i istakao da je jako zadovoljan što ova pesma i dalje živi:

Povezana vest:  Eleven predstavlja singl “LAMENT”

Od pobede na Beoviziji, preko učešća na Evroviziji, pa do Ohrid Festa ne prestaju da nam stižu fenomenalni komentari na pesmu „Nova deca“. Publika je prepoznala energiju i poruku koju smo želeli da im prenesemo, što nas čini srećnima. To vidimo na svim nastupima i koncertima koje smo imali ovog leta. Ovo je prilika da najavimo naše nove singlove i koncerte širom regiona – istakao je poznati kompozitor.

Povezana vest:  SVETSKI USPEH SRPSKE PRODUKCIJE: POZNATI AMERIČKI REPER RICK ROSS SARAĐUJE SA SRPSKIM PRODUCENTIMA!

Pesma „Nova deca“ pobedu je odnela uprkos velikoj konkurenciji, koju su činili predstavnici zemalja iz celog regiona, kao i Grčke.

Grupa Sanja Ilić i Balkanika leto provodi radno, a priliku da proslave nagradu sa festivala u Ohridu imali su proteklog vikenda na koncertu koji je zatvorio tradicionalnu manifestaciju „Smederevska jesen“. Pred mnogobrojnom publikom, u fantastičnom ambijentu srednjovekovne tvrđave, izveli su dobro poznate hitove: „Dolina suza“, „Za kraj“,“ Ceeepaj“, „Paparuga“, „Plava ptica“, „Princeza“.

Povezana vest:  Skunk Anansie izdaje album na jesen