u2_bandU2: Dejvidu Bouviju dugujemo dobar deo uspeha

 

Vođa irske rok grupe „U2“ Bono izjavio je da taj sastav veliki deo uspeha duguje Dejvidu Bouviju (David Bowie), preneo je danas sajt Didžital spaj (Digital Spy) koji prati šou biznis.

Bono je rekao da je Bouvi pokazao članovima grupe „U2“ nove načine pevanja i nove oblike scenskog nastupa, što je doprinelo uspesima tog benda koji postoji više od 30 godina.

Povezana vest:  Celodnevni događaj u DOB-u posvećen promociji 49. Gitarijade

-Radi se između ostalog o pevanju visokih nota, prelasku iz ‘muškog’ glasa u ženski. A tu je i scenografija, pokušaj da se bude inovativan – rekao je Bono.

Vođa grupe „U2“ opisao je Bouvija kao englesku verziju „kralja rokenrola“ Elvisa Prislija, zato što je uneo „radikalnu promenu“ u muzičku scenu.

-Ne preterujem kada kažem da ono što je Elvis značio za Ameriku, to je Dejvid Bouvi bio za Veliku Britaniju i Irsku. To je bila radikalna izmena svesti – ocenio je Bono.

Povezana vest:  Justinu slava baš udaril u glavu!

-Prvi put kada sam ga video kako peva ‘Starman’ na televiziji, to je bilo kao da je neko biće palo s neba. Amerikanci su poslali čoveka na Mesec. A mi smo imali našeg Britanca iz svemira, koji uz to ima majku Irkinju – rekao je pevač.