Deo regionalnih koncerta Veče sevdaliki će biti posvećeni obeležavanju 60 godina umetničkog postojanja i rada istaknutog tuzlanskog interpretatora sevdalinki Nedžada Salkovića.

Glas Nedžada Salkovića prvi put se u radijskom eteru čuo 1. aprila 1958. godine, prlikom nastupa na tadašnjoj Radio stanici Tuzla. Od tada do danas, princ sevdaha, kako ga mnogi nazivaju, snimio je blizu 80 takozvanih nosača zvuka. Jedinstvenim glasom Salković dirao je i razgaljivao srca publike širom sveta, a dobio je više od 30 festivalskih nagrada, odnosno srebrenih, zlatnih, platinastih i dijamantskih trofeja.

Iako ima 78 godina, Salković, kaže da se i psihički i fizički oseća dobro, ali i glasovno, a o sevdalinci govori s velikom ljubavlju:

Povezana vest:  Christina Aguilera u emsiji Behind The Music

„Dičim se svojim nadimkom i nastojim da ga opravdam. Bavim se sevdalikom sve ove decenije i nije fraza kad kažem da je ona sa mnom rođena, jer sam imao od koga da je nasledim. Sve se menja, način življenja je drugačiji. Nekad se živelo onako kako treba da se peva sevdalinka, polako, lepo, bez stresova i muka… – iskren je Salković i dodaje “ U prilici sam da i dalje biram gde ću nastupati, odnosno da pevam publici za koju znam da voli moje pesme. Volim da njima bude lepo, a kada je njima, onda je i meni. Nije mi naporno da i posle šezdeset godina i dalje pevam. Svaki dan radim sklekove. Dobro se osećam , nikada nisam zapalio cigaru, nisam se opijao i nikada nisam zakasnio ni minut.  Radujem se što ću se ponovo družiti  sa publikom regiona. Za ljubitelje sevdalinki to je praznik jer uživamo zajedno u vanvremenskim pesmama i prenosimo jedni drugima emocije. I posle ovoliko godina bavljenja muzikom jedva čekam da izađem na scenu i da zapevam zajedno sa dragim kolegama“ poručuje Nedžad Salković

Povezana vest:  Koncert iznenađenja Lene Kovačević 25. februara u Beogradu

Na beogradskom koncertu „VEČE SEVDALINKI“ 8.novembra u Sava Centru, svu lepotu sevdalinki  će  pored Salkovića, izvoditi i Nedeljko Bilkić, Izeta Milišić, Reuf Feković, Marija Šestić, Azra Husarkić, Elma Hadžić te posebni gosti, vrsni pevači sevdalinki, Neda Ukraden, Hari Mata Hari i Saška Janks. Pevače će pratiti vrhunski 12-člani orkestar maestra Dinka Mujanovića.

Povezana vest:  Celine Dion odlučila da napravi pauzu

Beogradska publika će imati prilike da uživa u  pesmama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a neke od njih su: Žute dunje, Tebi majko misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostara grada, S one strane Plive, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar na voće, Jutros mi je ruža procvjetala, Kad ja pođoh na Bembašu, Vino piju age Sarajlije i mnoge druge te mogu očekivati koncertnu večer za dušu i pamćenje.