Mark Knopfler, gitarista i frontmen nekadašnjeg benda Dire Straits, vraća se nakon trogodišnje pauze novim solo albumom “Down The Road Wherever”.

Album sadrži 14 novih pesama koje su inspirisane širokim spektrom osoba, kao i danima provedenim u sastavu Dire StraitsKnopfler je producirao izdanje, a u tom procesu je pomogao Guy Fletcher, klavijaturista i jedan od glavnih Markovihsaradnika od raspada pomenutog sastava 1995. godine. Album je snimljen u British Grove studiju u Londonu, a lista saradnika je zaista impozantna –  Jim Cox i Guy Fletcher na klavijaturama, Nigel Hitchcock na saksofonu, Tom Walsh na trubi, John McCusker na violini, Mike McGoldrick na flauti, Glenn Worf na basu, Ian Thomas na bubnjevima i Danny Cummings na perkusijama. Sa svim pomenutim muzičarima je sarađivao i ranije, te im je dao potpunu slobodu izražavanja na svojim instrumentima.

Povezana vest:  Fotografija Beyonce i njene ćerke Blue Ivy hit na internetu

Knopfler je poslednji put bio na turneji 2015. godine kada je promovisao izdanje “Tracker”, a nakon toga se nije moglo ništa čuti o njemu, čak ni kada je njegov nekadašnji bend Dire Straits ušao u Rock And Roll Kuću slavnih.

Albumom “Down The Road Wherever” Mark Knopfler okončava trogodišnji hijatus.

Izdanje “Down The Road Wherever“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:  https://umrs.lnk.to/MarkKnopflerDTRW

Povezana vest:  JOŠ NEDELJU DANA DO “TERRANEO 2012” FESTIVALA!