susan_boyleNajprodavaniji albumi u SAD

Novi album škotske pevačke senzacije Suzan Bojl (Susan Boyle), „The Gift“, drugu nedelju zaredom je najprodavaniji album u SAD, objavio je muzički magazin Bilbord (Billboard).

Suzan Bojl se proslavila 2009. godine u TV takmičenju „Britanija ima talenat“ u kojem je pevala pesmu „I Dreamed A Dream“ iz mjuzikla „Jadnici“.

Na drugom mestu Bilbordove liste je 10-godišnja Džeki Ivenko (Jackie Evancho), učesnica takmičenja „Amerika ima talenat“, koja je objavila mini-album sa božićnim pesmama „O Holy Night“. Album ima četiri pesme i u paketu s njim je i DVD.

Povezana vest:  Bret Majkls pušten iz bolnice

Rijana (Rihanna) je treća na listi, s albumom „Loud“, dok je kantautor Džoš Groban (Josh) četvrti sa studijskim ostvarenjem „Illuminations“.

Na petoj poziciji je Kid Rok (Rock) s albumom „Born Free“; kantri sastav „Raskal Flets“ (Rascal Flatts) je šesti sa „Nothing Like This“, dok je kantri pevač Kit Urban (Keith) s albumom „Get Closer“ na sedmom mestu.

Povezana vest:  Pevači humanitarni šankeri

Osmi je album sa božićnim pesmama koje je snimila ekipa TV serije „Glee“ i koji nosi naziv „Christmas Album“.

Kantri zvezda Tejlor Svift (Taylor Swift) je deveta s albumom „Speak Now“, a na desetom mestu je reper Neli (Nelly) sa „5.0“.