U novogodišnjoj noći na centralnom gradskom trgu u Nišu nastupiće Željko Vasić i Leksington bend, najavio je danas direktor Niškog kulturnog centra Srdjan Savić.

On je za agenciju Beta rekao da se na javnu nabavku koju je grad raspisao javila jedino beogradska agencija „Vranela“ koja je ponudila proslavu dočeka sa Lekisingtonom i i Vasićem.

„Detalje dočeka ćemo naknadno dogovoriti, ali će najverovatnije program na trgu početi u 22 sata. Pre ponoći nastupiće jedan izvodjač sa kojim će i biti odbrojavanje, a nakon ponoći drugi“, izjavio je Savić.

Povezana vest:  Pročitajte Gagu kao knjigu!

Prema njegovim rečima, agencija kojoj je poveren doček Nove godine biće zadužena za obezbedjivanje bine, rasvete i drugih stvari koje se odnose na sam nastup muzičara, dok će novom javnom nabavkom biti nabavljen vatromet, obezbedjenje koncerta i prateći poslovi sa komunalnim preduzećima.

„Prvobitno je planirano da za doček Nove godine bude utrošeno oko deset miliona dinara, ali pošto nam se na tender javila agencija koja nije u sistemu PDV-a, troškovi će biti manji i iznosiće oko osam i po miliona dinara“, izjavio je Savić.

Povezana vest:  Gaia eXperiment bina spremila dosad najveći trens program za jubilarni Exit!

Javna nabavka za izvodjače na novogodišnjem dočeku u Nišu imala je veoma specifične kriterijume, poput onih da to bude pevač koji je dobio nagradu za pop album godine, bio proglašen za kantautora godine bar dva puta i nastupao na minimum pet festivala gde je makar jednom pobedio.