Priznati srpski pop pevač Saša Vasić vraća se novim albumom nakon šest godina pauze. Prošle godine predstavili smo njegov singl “Zagrljaj”, uvod u dugosvirajuću muzičku priču koja je sada spremna da izađe pred publiku. Slobodno možemo da kažemo da je album bio vredan čekanja!

Preko četrdeset muzičara učestvovalo je u snimanju ovog albuma, koji je realizovan u Analog Mind studiju u Beogradu. Miks i finalni mastering uradio je Mahir Sarihodžić (Long Play studiju,Sarajevo). Album „San“ je peti studijski album po redu  za pop muzičara iz Zemuna, a prvi koji će se pojaviti pod etiketom Menarta. „San“ će se u prodaji  pojaviti  15.decembra.

Povezana vest:  Novi singl i spot Divljih jagoda!

Pre nego što uronimo u svet albuma „San“ u potpunosti, želimo sa vama da podelimo još jednu novu pesmu sa njega, a to je  „Praznici“, koju smo upravo čuvali za ovo doba godine i veselu,prazničnu atmosferu.Autor stihova pesme praznici je Snežana Vukmanović, koja je prisutna na ovoma albuma u više pesama, kompozitor je Saša Vasić, koji je ujedno uradio i aranžman.

O samoj pesmi Saša Vasić kaže:

Pesma”Praznici” donosi priču o melanholiji koja nas obuzme u pretprazničnoj atmosferi, kada sve oko nas poziva na veselje i proslavu, a često, baš u tom periodu, postajemo svesni svega što nam nedostaje i svih koji nam nedostaju. Priča o kontrapunktu između onoga što je oko nas i onoga u nama. Takodje i priča o želji za bliskošću i ljubavlju koja postane neizdržljiva kada za praznike taj neko nije pored nas.  U to doba, kada se slave ljubav, porodica, prijateljstvo i sve velike stvari koje čine sreću u našim životima, vrlo intenzivno osetimo i izvesnu tugu i bol.  Ali, uvek na kraju slavimo nadu za neki bolji svet, sa više ljubavi i u tom nadanju trajemo…

Video spot pesme „Praznici“ režirao je Đorđe Novaković.

Povezana vest:  Alan Fitzpatrick nastupa 8. februara u Hangaru Luka Beograd

Više o spotu Saša kaže: Spot je rađen na više lokacija. Sniman je u etno selu “Zornića kuća”, u studiju Analog Mind gde je sniman album u celosti, Zvezdarskoj šumi, Gardoš kuli u Zemunu, centru Beograda, klubu “ Talas Supermarket”, u Zemunu, centru Novog Sada, klubu “ Sećer &Soul” u Novom Sadu.

U spotu se pojavljuje i moja prijateljica, glumica Iskra Brajović, pojavljuju se ljudi koji su učestvovali na albumu, želeo sam da sve njih snimimo i zabeležimo taj trenutak, te  da im na taj način izrazim ljubav i zahvalnost za sve što su uradili.