Tokom 2019. godine u glavnom gradu Austrije održaće se niz koncerata poznatih svetskih zvezda među kojima su Bob Dilan, Šer, Elton Džon, Pink, grupa Ramštajn i dr.

Kako kažu organizatori, stadion Ernst Hapel bi tokom leta mogao biti tesan da primi sve obožavaoce. Među prvima će na najvećem stadionu u Austriji nastupiti Fil Kolins u okviru svoje turneje „Not Dead Yet“ (2.6.). U nastavku slede koncerti rok-grupe „Bon Žovi“ (17.7.), pop-zvezde Pink (24.7.), hevi-metal benda „Metalika“ (16.8.), kultne rok-grupe „Ramštajn“ (22. i 23.8.).

Povezana vest:  Marija Šerifović započela regionalnu turneju koncertom u Zagrebu

„Never Ending“ je i dalje moto Boba Dilana koji će sledeće godine u Austriji imati dva koncerta: 16. aprila u Beču u dvorani „Wiener Stadthalle“ i 17. aprila i Insbruku.

I pored lepih vesti namenjenih koncertnoj publici, tu je i jedna melanholična, a razlog je odlazak jednog od najvećih tekstopisaca svetske pop-scene, Eltona Džona, sa muzičke bine. Pre odlaska održaće koncert u Beču (1.5.) i u Gracu (2.5.).

Povezana vest:  Farel Vilijams pokrenuo informativni sajt za mlade

Od ostalih koncerata, tu je i nastup jednog od najpopularnijih italijanskih umetnika, Erosa Ramacotija (15.4), zatim koncert jednog od najvećih gitarista svih vremena Erika Kleptona (6.6.) kao i nastup američke pop-pevačice i glumice Šer (7.10.).

PHOTO:  www.erlacher.co.at