Šestočlana irish punk grupa iz Beograda, Cassidy Brewery, narednog meseca proslavlja punih deset godina na muzičkoj sceni.

Počeli su kao kao fanovi pa zatim i inerpretatori obrada poznatih irish rock bendova kao što su Dropkick Murphys, Flogging Molly, The Pogues, Real McKenzies, The Rumjacks, ali i domaćeg ekvivalenta Orthodox Celts, kombinujući tvrd zvuk punk i hard rocka sa tradicionalnim irskim melodijama. Postepeno razvili su se u samostalne autore, pa sada u svom repertoaru gaje i originalno napisane kompozicije inspirisane irish punk zvukom. Bend je nastupao po raznim festivalim-Nisville u Nišu, Arsenalizacija u Kragujevcu, Overload u Vladičinom Hanu, Gitarijadi u Kuršumliji, itd. Nastupali su više puta na Beer gardenu kao i na drugim lokacijama u Beogradu, Obrenovcu, Vršcu, Zrenjaninu, Novom Sadu,Šapcu,Rumi i mnogim drugim gradovima. Svoj prvi album „One Brew Over the Cuckoo’s Nest“ objavili su 18.novembra 2017., a u maju 2018 album se pojavio i kao fizičko izdanje pod etiketom Menarta.Od ukupno deset pesama na albumu, pet su obrade tradicionalnih irskih pesama, dok su preostalih pet, autorske kompozicije.Pogledajte spot za pesmu„Heroes“, koja se nalazi na albumu „One Brew Over the Cuckoo’s Nest“.

Povezana vest:  RED HOT CHILI PEPPERS NA KONCERTU PARNOG VALJKA!!!

Koncertom u Domu Omladine, 23.februara, Cassidy Brewery proslavlja deset godina od svog prvog nastupa. Na koncertu će svirati svoj celokupan repertoar, pesme sa prvog albuma, kao i nekoliko potpuno novih autorskih pesama i brižljivo odabranih obrada. Očekuje vas puna dva sata žestoke muzike, dobre zabave, a pojaviće se i gosti koji su, svako na svoj način, obeležili rad ovog benda.

Povezana vest:  Meda, Vuk i Sandokan u Dangubi