rambo_amadeus BBBRambov društveno odgovorni koncert u Beogradu

 

Alternativni muzičar Rambo Amadeus najavio je danas da će 17. decembra u beogradskom Domu sindikata održati „Beogradski koncert – društveno odgovorni javni nastup“, na kome će snimiti živi album „Virtuozo“.

-Pesme koje sam napravio sada, snimićemo za vreme koncerta. Umesto da se uvaljujem u studio, da snimam tamo, uvežbao sam repertoar, prearanžirao stare pesme i složio program od dva sata – rekao je Rambo Amadeus je na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Muzičar poznat po nadimku „Svjetski mega car“ rekao je da je cilj koncerta i podrška naporima komunalnih preduzeća i gradskih ustanova Beograda, kao što su „Beogradski vodovod“, „Gradsko saobraćajno preduzeće“ (GSP), „Gradska čistoća“, „Parking servis“, „Zelenilo Beograd“ i druga.

Povezana vest:  Dve epizode Ukusa poznatih do kraja prvog ciklusa, sledi repriza

-Uvek kad vidimo da su prijatelji koncerta neka preduzeća, kaže se ‘vidi kako je uspeo da ošisa gradske institucije’. Međutim napravio sam kontra ponudu. Besplatno brendiram firme koje nemaju budžet za advertajzing. Kad bi želeli da napravite spot za kanalizaciju, kako bi to izgledalo? – rekao je Rambo.

Portparol konferencije, voditelj B92 Igor Brakus, istakao je da Rambo svojim „Beogradskim koncertom“ želi da podseti na „aktivnu ulogu umetnika u društvu, koji kao javni radnik mora biti društveno odgovoran, kao vatrogasac, radnik komunalnog, bolničar hitne pomoći…“

-Kvalitet života ovisi o ponašanju građana. Bio sam u Amsterdamu i funkcionisanje grada se zasniva na izuzetnoj disciplini. Tamo ne postoji da neko baci đubre na nepredviđeno mesto ili da parkira gde nije predviđeno – rekao je Rambo Amadeus.

Povezana vest:  Grupa Ajron Mejden priprema koncertni DVD

Muzičar, čije je pravo ima Antonije Pušić, pozvao je na konferenciju nekoliko predstavnika komunalnih službi i gradskih ustanova, jer je hteo da „kao odgovoran građanin prepusti medijsku pažnju ljudima koji nemaju priliku da izlaze pred medije“.

Gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Petrović istakao je da je njegov „prijatelj Antonije Pušić prevazišao sebe u originalnosti, što podseća građane da Beograd treba da bude evropska metropola“.

Predstavnica komunalne policije Gorjana Obrenović istakla je da svi „želimo da živimo u lepom gradu i da je društvena odgovornost nešto što treba da nosi svako od nas“, dok je Dejan Veselinov iz Turističke organizacije Beograda rekao da su Rambov koncert uvrstili u program svojih tradicionalnih „Zimskih čarolija“.

Povezana vest:  Pevač Kalta traži grilovane pileće grudi u Beogradu

-Ako ne promenimo mentalitet, teško da ćemo bilo šta uraditi, jer još uvek lete kese sa đubretom kroz prozor – rekao je zamenik direktora „Gradske čistoće“ Vladimir Raca.

Kako je najavljeno, aukcionom prodajom VIP karata za koncert, koja će biti održana 9. decembra u podne vožnjom promotivnim tramvajem krugom dvojke, „obezbediće se dodatni prihod Zavodu za vaspitanje dece i omladine iz Beograda“.

-Zahvalni smo Rambu na prilici da se za nas čuje. Slika koju javnost ima, stečena je na osnovu nekih serija i filmova, ali naša deca nisu ogrezla u kriminal, već su žrtve zlostavljanja, trgovine ljudima, podvođenja… i kao takva naterana u sukob sa zakonom – rekao je predstavnik Zavoda Dragan Rolović.