Biljana Krstić radi novi album 

bilja_krstic_bistrik_in_theatreEtno muzičarka Biljana Krstić i njen orkestar „Bistrik“ nastupiće 25. januara u beogradskom Pozorištu na Terazijama, a trenutno pripremaju novi album koji bi trebalo da se pojavi 21. juna na Svetski dan muzike. 
-Album radimo već uveliko i na njemu se okrećemo varoškoj, gradskoj pesmi. To je novija tradicija, ali je podjednako zanimljiva kao i stara vokalna tradicija – rekla je Krstićeva.
Prema njenim rečima, na četvrtom albumu će se izmedju ostalih naći „divna gradska pesma“ nastala u drugoj polovini 19. veka „Sedi moma na visoko“, koju je tridesetih godina prošlog veka zapisao etnomuzikolog Miodrag Vasiljević. 
„Bistrik“ će 25. januara nastupiti u Pozorištu na Terazijama, gde su već držali koncert 2007. godine i snimili DVD, a Krstićeva ističe da se radi o kamernom prostoru kakav najviše odgovara njenom orkestru. 
-To je božanstven prostor kao stvoren za ovo što radi ‘Bistrik’. Primereniji je, imamo bolji kontakt sa publikom, nego na trgovima i velikim prostorima kao Sava centar. Kamerne atmosfere daju najbolji efekat i to su za nas najbolji prostori – kaže Krstićeva. 
Pored toga, „Bistrik“ će održati koncert 26. februara u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a početkom februara u Sarajevu će uživo snimiti nastup za novu emisiju Radio-televizije Bosne i Hercegovine „Kod kuće je najbolje“. 

Povezana vest:  DUPLA MTV PREMIJERA – KINOKLUB I ALYA