Dr Nele Karajlić će 25. maja na stadionu Tašmajdan održati svoj prvi veliki koncert pred beogradskom publikom. Nele će sa svojim novim bendom „Osiromašeni uranijum“ izvoditi najveće hitove „Pušenja“, a pridružiće im se i bivši gitarista ovog benda Predrag Kovačević Kovalski.

Nele pred ovaj koncert ima veću tremu nego na početku karijere, jer puno mladih ljudi koji vole i znaju njegove pesme do sada nisu imali priliku da ga slušaju uživo i da osete neverovatnu energiju njegovog performansa. „Poslednji koncert pred punim Tašmajdanom sam održao pre 23 godine. Nadam se da će tako biti i u subotu, kada će napokon stići i lepo vreme u Beograd. Ponovo sam počeo da pevam pesme „Pušenja“ i sada ne mogu da se zaustavim. „Dan mladosti“ je tradicionalno dan radosti za fanove pesama „Pušenja“, kada ćemo svi zajedno sesti u veliki vremeplov i vratiti se u vremena koja su bila mnogo bolja. Stariji neka ponesu pionirske marame, a današnji „pioniri“ peškire, jer će biti puno skakanja i znoja“ rekao je Nele i najavio da publika može da očekuje neočekivano i još ponešto.

Neletove pesme „Ženi nam se Vukota“, „Gile šampion“, „Nedelja kad je otišo Hase“, „Il si bos il si hadžija“, „Dan Republike“, „Guzonjin sin“, „Fikreta“ i mnoge druge su bezvremenski hitovi i podjednako se doživljavaju kao i pre 20 godina.

Koncert počinje u 20h, a Nele će binu prvo ustupiti mladom bendu „Viva Vops“ koji repuje u rok i pank ritmu, a potom će Goran Petronijević-Riza sa svojom grupom „Elvis Jr. Kurtovich“ na Taš doneti duh novog primitivizma.

U prodaji je ostao još mali broj karata, a mogu se kupiti online ili na biletarnicama Tickets.rs, DD Tickets i Gigstix. Zavisno od zone cena ulaznice je od 1.200 do 2.900 dinara.

PHOTO: Marko Obradović za Beerfest

Povezana vest:  Lista deset najprodavanijih singlova u SAD