U susret mnogim nastupima tokom letnjih festivala, regionalna rege senzacija, sastav Del Arno Band, objavljuje novi singl. Pesma „Opsesija sobom“ dolazi sa hvaljenog i uvaženog poslednjeg albuma „Ako ne znaš šta da radiš„. Nekoliko pesama sa pomenutog izdanja vrlo su jasan komentar na odnos snaga u društvenom, a u slučaju ove pesme, i statusnom smislu. Premijera videa za pesmu „Opsesija sobom“ zakazana je na YouTube kanalu Del Arno Banda za petak 7. jun, tačno u podne.

Del Arno Band najdugovečniji je rege sastav u regionu. Svojom višedecenijskom karijerom neprekidno poziva na mir, slaveći ljubav, ukazujući na alarmantne situacije, političke i društvene poteze koji su često uznemiravajući a, po običnog čoveka, u najmanju ruku – poražavajući. Poslednjim albumom pod nazivom „Ako ne znaš šta da radiš“ (izdavač Mascom) DAB se vratio posle trinaest godina pauze, promenivši se taman toliko da zaintrigira nove generacije slušalaca.

Povezana vest:  PET RAZLOGA ZBOG KOJIH NE SMETE PROPUSTITI LORD OF THE DANCE U KOMBANK ARENI

Nizu izuzetno uspešnih singlova („Još uvek ima nadeˮ, „Stari lekˮ i „Meni se okreni„) pridodaju još jedan:

Pesma „Opesija sobom“ je naš odgovor, ali i dijagnoza modernog vremena, vremena u kome živimo. Kako bih izbegao da tekst bude pretenciozno pametovanje o ovoj činjenici, okrenuo sam ga, sasvim namerno, na duhovitu, šaljivu stranu. Međutim, to ne umanjuje tužnu konstataciju da smo toliko okrenuti svome „ja“ i njegovim potrebama, živimo bukvalno u realnosti gde je „ja“ mera svega, to je ono čime se bavi ova pesma. Tolika zaokupljenost sobom nužno vodi do određenog, a ja bih rekao visokog stepena „slepila“ za realnost koja nas okružuje. Samim tim, postajemo kontrolisani robovi te iste realnosti. „Ospesija sobom to nas čini robom“ i robovima i proizvodima za široku upotrebu. Ništa me nije toliko rastužilo koliko činjenica da su ljudi počeli sebe da posmatraju kao proizvode i otuda moje bavljenje ovom temom„, izjavio je Jovan Matić, frontmen benda.

Povezana vest:  Novi album Električnog orgazma u decembru u Hrvatskoj

Inače, reč je o fantastičnom, koloritnom videu sa veoma jasnom porukom koji je režirala Staša Bukumirović (takođe potpisuje montažu i fotografiju). U spotu se pojavljuje glumica Milica Proševski a kadrovi su snimljeni u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.