ZAAZAA @ Akademija, četvrtak, 9. decembar! U Malom klubu: Nepotopivi 2 i Igrač Manje

 

 

Sve popularniji kruševački crossover reggae bend ZAA nastupiće u četvrtak 9. decembra u Velikom klubu Akademije, uz podršku MATCH POINT SoundSystema.

Ovo će biti prvi od osam decembarskih koncerata grupe Zaa, koja će pored beogradske Akademije svirati u Zrenjaninu (10.12), Pancevu (11.12), Nišu (16.12), Skoplju (17.12), Pirotu (18.12), Subotici (24.12) i ponovo u Beogradu, 25. decembra.

Bend je nedavno objavio spot za pesmu „Fire“, njihov debi album možete besplatno skinuti sa sajta http://www.zaa.rs.

Inicijalni sastav formiran je 2006, prvobitno kao Dub Orchestra, da bi februara 2008. u bitno izmenjenoj postavi nastavio pod današnjim imenom ZAA.

Povezana vest:  Predstavljamo neobjavljeni materijal Kurta Cobaina, ujedno i soundtrack filma "Montage Of Heck: The Home Recordings"!

Rad na debitantskom albumu, pa i samo snimanje istog, počinje već sa prvim probama benda. Pesma “After rain sunset” snimljena je posle samo nedelju dana postojanja grupe, da bi periodično, tokom 2008. snimali po nekoliko pesama, i na kraju stigli do 10 zapisa koji su našli svoje mesto na ovom debitantskom ostvarenju. Specijalni gost na albumu je Hornsman Coyote.

Za nepune dve godine bend je odsvirao više od 40 koncerata od kojih se izdvajaju novosadski Exit festival 08 i 09, pančevački ReggaeSerbia fest 08 i 09 i Nektar Demofest u Banjaluci 2009. godine, gde su osvojili treću nagradu.

Povezana vest:  3+1 AKCIJA!! Kupi tri karte za Chrisa Browna, a četvrtu uzmi besplatno!

 

Početak: 22h

Cena ulaznice: 250 dinara.

 

Iste večeri u Malom klubu Akademije koncert će održati NEPOTOPIVI 2 i IGRAČ MANJE!

 

Nepotopivi 2 su klasični rock trio, koji postoji od 2008. u sadašnjem sastavu: Aleksandar Stojičić (gitara, vokal), Dragan Manić (bubnjevi) i Mikica Stojanović (bas gitara, vokal). Nepotopivi 2 plovi, ipak, mnogo duže, udaran vrištećim rock rifovima sa pramca, a melodijom-harmonijom otpozadi. Povremeno otplovi u ska, tankuje se u reggaeu, a kad se posada napije, nasuče se i na sprudove etno balkanštine.

Povezana vest:  Grupa Bon Džovi pauzira od idućeg leta

Igrač manje je Dejan Sekulić, osnivač i član grupe Nikad dosta. S obzirom na to da grupa trenutno boluje od nedostatka članova, Dejan je odlučio da sam, uz pomoć jednog Fendera, a pod imenom Igrač manje predstavi svoje pesme o voljenoj ženi i o voljenoj zemlji.

Koncert počinje tačno u 21h, cena ulaznice biće 150 dinara.

Posle svirke u Malom klubu, oko ponoći, Rap, Grime i Dubstep vrte ChodaOptimus i StivenDrama, uz podršku MC Codea i MC Mlate.

Ulaz na žurku, koja će trajati do 04 am, biće slobodan!