photo_by_ivana_cutura_(4)Koncert “Berklee alumni night” u okviru projekta Beograd 2020 osvojio prisutne

 

 

Uz podršku Organizacionog odbora Skupštine grada Beograda, u okviru projekta Kandidatura Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, besplatnim koncertom u Pozorištu na Terazijama sinoć je završen tronedeljni program „Berklee Clinics – Belgrade.  U prepunoj pozorišnoj sali prisutni su uživali u majstorijama naših poznatih muzičkih zvezda: Vasila Hadžimanova, Marka Đorđevića i Branka Trijića.

 

U programu „Berklee Clinics – Belgrade“ do sada je učestvovalo više od 120 mladih talentovanih muzičara iz čitave Srbije, ali i zemalja u regionu. Od 120 polaznika, 65 je izašlo na audiciju za prijem na koledž, a njih 34 dobilo je stipendije u ukupnoj vrednosti od 1.560.000 dolara.

Povezana vest:  Mario Baloteli sa devojkom uživa u Papayi

 

U periodu od 9. do 29. novembra 2010. u Beogradu su održane radionice, nastupi sastava koje predvode dobitnici stipendija na klinikama u Beogradu i Peruđi i Berklee Alumni Night. Cilj projekta bio je da se široj javnosti predstave mladi i talentovani muzičari. Na završnom koncertu osim poznatih muzičara nastupili su i dobitnici stipendija.

 

Uz podršku projekta Beograd 2020, koji je pokrenut sa ciljem da Beograd postane Evropska prestonica kulture 2020. godine, RTS je snimio ceo koncert koji će biti izdat u live DVD izdanju.

Povezana vest:  Pogledajte spot Lady Gage za The Edge Of Glory!

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo u prilici da povodom kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture realizujemo ovakve incijative. Mladi talenti ove zemlje jesu naša budućnost, ali i naši najbolji predstavnici u svetu, zbog čega je izuzetno bitno pružiti im podršku u trenutku kada počinju da se formiraju kao profesionalni muzičari. Bilo je zaista dirljivo videti na koji način je beogradska publika ohrabrila mlade virtuoze i izrazila svoje poštovanje veštini etabliranih muzičara“, izjavio je Aleksandar Peković, predsednik Odbora i zamenik sekretara za kulturu grada Beograda. „Želim posebno da se zahvalim Pozorištu na Terazijama i Radio Televiziji Srbije što su prepoznali vrednost projekta i pomogli realizaciju koncerta“, dodao je Peković.

Povezana vest:  Nije laž: Željko Mitrović i Skaj Vikler izbacili su još jedan duet!

Organizator programa „Berklee Clinics – Belgrade“ predstavlja asocijacija „Multikultivator“ u partnerstvu sa “Berklee college of music”, Organizacionim odborom Skupštine grada Beograda Projekta kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, opštinom Savski venac, Fakultetom Muzičke Umetnosti u Beogradu, K.C. “Grad”, Pozorištem na Terazijama i RTS-om.