U jedinstvenoj večeri akustične muzike u Narodnom muzeju u Beogradu pevačica i kompozitor Lena Kovačević nastupa sa njujorškim duom Yagull na njihovom premijernom beogradskom koncertu 21. avgusta u 20:00.

Yagull dolazi u Srbiju u okviru promocije svog najnovijeg albuma „Yuna“, posle uspešne turneje u Japanu i zapaženih nastupa u Njujorškim Steinway Hall i The National Opera Center, kao i na legendarnom Echoes programu u SAD na kome su nastupali izvodjači kao što su Yo Yo Ma, Pat Metheny, Jean Michel Jarre, Dead Can Dance, Mike Oldfield, Keith Jarrett.
Yagull, čiji zvuk Time Out New York naziva jedinstvenim i sinematičnim, a All About Jazz post rok kamernom muzikom, čine Saša Marković (akustična gitara) i Kana Kamitsubo (klavir).

Povezana vest:  Album Džej-Zija i Kanjea Vesta obara rekorde

Lena Kovačević je diplomirala džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i svoju karijeru započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji. Do sada je nastupala na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su Nigel Kennedy, Candy Dulfer, Randy Crawford.  Jedna je od retkih izvođača iz Srbije čije su se pesme našle na plej listama inostranih radio stanica.

Povezana vest:  MUZIČKA IKONA ERIC BURDON U KOMBANK ARENI, 15. JULA

Dodatni kuriozitet večeri u Narodnom muzeju jeste da će Lena Kovačević pevati na nekoliko svetskih jezika, a beogradska publika će imati prilike da čuje i njene hitove u akustičnim aranžmanima.
Sve to obećava izuzetan muzički događaj u Narodnom muzeju u Beogradu 21. avgusta u 20 časova.

Ulaznice za koncert  dua YAGULL i Lene Kovačević mogu se nabaviti na sajtu Gigstix.com, u knjižarama Vulkan i na svim Gigstix prodajnim mestima u Srbiji.

Povezana vest:  Lejdi Gaga dizajnira parfem koji će mirisati na krv i spermu