tereza_kesovijaTereza Kesovija posle dve decenije u Srbiji

 

Hrvatska pevačica zabavne muzike Tereza Kesovija posle dve decenije vraća se u Srbiju za koncerte 22. januara u novosadskom „Spensu“ i 23. januara iduće godine u Sava centru u Beogradu. Predstavnica promoterske kuće „Harlem“ (Haarlem) Maja Grozda rekla je danas agenciji Beta da će se Kesovijini koncerti zvati „Još se srce umorilo nije“ i da će je u oba grada pratiti orkestar „Kamerata Serbika“ (Camerata Serbica).

Povezana vest:  Alternative Endings Of Folkrock večeras u KC Grad

Nekad jedna od najpoznatijih pevačica u Jugoslaviju, od početka rata u Hrvatskoj nije nastupala u Srbiji, a potom je dugo odbijala razgovor sa srpskim medijima i mogućnost da nastupi u Beogradu ili nekom drugom gradu.

Kesovija je kao razloge nedolaska u Srbiju navodila ratne traume, pogotovo što su pripadnici Jugoslovenske narodne armije spalili i opljačkali njenu porodičnu kuću kod Dubrovnika.

Povezana vest:  Jan Lundgren: Džez je jedna od najkreativnijih umetničkih formi!

„Harlem“ je najavio da će pojedinosti o svom povratku pred srpsku publiku Kesovija izneti na konferenciji za novinare 16. decembra u 12.30 u Sava centru, kojoj će prisustvovati i ambasador Hrvatske Željko Kuprešak.