Branislava Joković Bana je kantautorka originalnog i upečatljivog izraza. Klavir svira od svoje desete godine. Prve kompozije počela je da piše u srednjoj školi a ubrzo je shvatila da joj zbog melodičnosti pesama odgovaraju stihovi na engleskom jeziku. Autor je i izvođač svojih pesama koje svrstava u indie, down-tempo i art po žanrove:

„Moj instrument je klavir. Umesto sviranja akorda, moja je jedinstvenost u poigravanju sa vokalnim linijama za koje kreiram podržavajuće fraze na klaviru. Na svojim nastupima izvodim obrade pesama drugih izvođača, nekada i menjajući njihovu harmonijsku progresiju i vokalnu melodiju“.

Povezana vest:  Promocija albuma Irene Blagojević

Njen digitalni EP „Blackjack Tango“ u izdanju Menart Srbija podignut je na sve digitalne platforme, a možete ga poslušati OVDE

Nenad Stefanović Japanac je komponovao jednu pesmu i uradio neke od aranžmana.

„BlackJack Tango“ EP sadrži sledeće pesme:

1. Your Lies

2. BlackJack Tango

3. Down By The Sea

4. Fall Leaves

Za pesmu Fall Leaves urađen je i lyric video koji možete pogledati OVDE a danas je i premijerno pusten na njenom YouTube kanalu.

Povezana vest:  Rock opera 08. maja u Kombank dvorani

Bana je imala zapažene nastupe na festivalima autorske muzike -Karusel, Cantout i Vibe (Brisel), a njeni radovi su se našli i na kompilaciji „Femixseta (2011)“, kao na ovogodišnjoj „Femixseta 7 (2019)“ kompilaciji koja je nedavno izašla.

Nastupala je na brojnim „open mic“ večerima, kako ovde tako i u Belgiji, gde je jedno vreme živela. Beogradskoj publici je dobro poznata po klupskim svirkama u Gavezu, Batleru, Poletu, Helga’s Pub-u, Craftroom-u „Berlin Monro“,“Lisabonu“ i u drugim, izvodeći kako autorske pesme, tako i popularni repertoar iz domena jazza, popa, rocka, soula i r’n’b-a kojeg obrađuje u originalnim aranžmanima.

Povezana vest:  Billy Ray Cyrus: Miley je veoma pametna mlada dama