Pre – order novog LP Elektro albuma, pod nazivom „We Have To Talk“ dostupan je na linku: https://lpelektro.lnk.to/WeHaveToTalk

Nakon što su se predstavili sa novim albumom klasične muzike, Sonja Lončar i Andrija Pavlović vredno nastavljaju i, ovog puta, najavljuju novo izdanje u okviru svog projekta LP Elektro. Nove, savremene elektronske numere naći će se na albumu „We Have To Talk“, koji je u pretprodaji od danas.

Iako svetski poznati pijanisti, koji klasičnu muziku izvode na hibridnim klavirima, Sonja i Andrija otkrivaju da je LP Elektro projekat koji je postojao od njihovog samog početka i koji žanrovski teče potpuno drugačijim tokom. „LP Elektro se provlači kao nešto što postoji još od kako smo krenuli da radimo kao LP Duo, samo nismo uspeli da formiramo tu celinu i postignemo sve, do sada“, objašnjava Sonja i dodaje: „LP Elektro se bavi retro futurizmom koji mi volimo i poštujemo, odnosno zvukovima koji nastaju kroz stare, analogne instrumente koji se susreću sa modernijim pristupom, kao nekim vidom te druge linije. Bavimo se zvukovima koji su novi uz pomoć muzike koja je stara“.

Povezana vest:  Radiohead radi na novom albumu?

Prvi singl kojim LP Elektro najavljuje novo izdanje nosi naziv „Teleportation“ i u pitanju je pesma koja je nastala u sklopu projekta Quantum Music i inspirisana je kvantnom fizikom. Kako LP Elektro objašnjava, bavi se čovekovom težnjom da savlada kosmičke fenomene, a samim tim ih ujedno i razume.

Spot za ovu numeru još jedan je rezultat saradnje sa rediteljem Lazarom Bodrožom, sa kojim Sonja i Andreja uspešno rade na oba svoja projekta.

Povezana vest:  Dženifer Lopez otkazala koncert u okupiranom delu Kipra

„Ono što je impresivno u vezi sa LP Elektrom je tihnički kvalitet njihovog performansa i zajedno sa tim, kreirali smo taj vizuelni jezik koji je veoma precizan i geometrijski, na neki način. Pravi retro futurizam“, objašnjava Bodroža.

Pogledajte spot za „Teleportation“ OVDE

„We Have To Talk“ prvi je album koji će Sonja i Andrija predstaviti u sklopu LP Elektro projekta, te šalje snažnu poruku, o kojoj oni otvoreno govore.

Povezana vest:  "Lejdi Gagita" i protesti dočekali Lejdi Gagu u Manili

„LP Elektro sadrži tekstove i samim tim stvara konkretniju sliku, za razliku od LP Dua koji je u tom smislu apstraktniji. „We Have To Talk“ postavlja pitanja u kontekstu pomenute komunikacije između ljubavnika, gde se misli na najrazličitije oblike ljubavi i odnose kroz koje čovek prolazi tokom svog života, odnosno komunikacija u svim vrstama odnosa sa sobom i drugima. Živimo u vremenu koje prividno obiluje komunikacijama, ali kome manjka razumevanja. Na kraju dana, moramo da sednemo i popričamo. We Have To Talk!“

Izdanje „Teleportation“ je u Srbiji dostupno preko streaming servisa:

https://lpelektro.lnk.to/Teleportation

PHOTO: Marko Milovanović, Universal Music Serbia