Pevačica Tejlor Svift dobiće nagradu umetnika decenije na ceremoniji dodele Američkih muzičkih nagrada (AMA) idućeg meseca. Produkcija Dik Klark objavila je danas da će pevačici biti uručeno priznanje na ceremoniji dodele AMA nagrada 24. novembra u teatru Majkrosoft u Los Andjelesu koju će uživo prenositi televizija Ej-Bi-Si (ABC).
Tejlor Svift na ovogodišnjoj ceremoniji ima šanse da potuče rekord Majkla Džeksona u broju pobeda.
Svift je do sada dobila 23 Američke muzičke nagrade i ima pet nominacija za ovu godinu. Džekson drži rekord sa najviše osvojenih nagrada – 24 trofeja. Svift je osvojila više nagrada na ovoj dodeli nego bilo ko drugi tokom ove decenije.
Očekuje se da će Tejlor Svift na ceremoniji izvesti neke od svojih najvećih hitova da proslavi svoju karijeru. Svift, Malon, Arijana Grande, Drejk i Holzi su nominovani za umetnika godine.
Dodela Američkih muzičkih nagrada (AMA), koja se obično organizuje u jesen, jedna je od Velike tri ceremonije dodele muzičkih nagrada koje se održavaju godišnje u SAD uz Gremi nagrade i Bilbord muzičke nagrade.
Od 2006. godine pobednici za AMA nagrade odredjuje se anketom javnosti i obožavaoca koji mogu da glasaju preko vebsajta AMA.

Povezana vest:  Na Bir festu veče hip hopa, hard roka i irske muzike