Glasanje za MAC je počelo! Na sajtu www.musicawardsceremony.com/glasanje  objavljene su numere koje su za MAC priznanja nominovale radio stanice iz regiona, a na vama je da svojim glasovima najboljim numerama obezbedite pobedu na manifestaciji Music Awards Ceremony 27. januara u Štark Areni u Beogradu.

Radio stanice iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Slovenije učestvovale su u nominovanju numera za dodelu MAC priznanja. Rukovodeći se svojim parametrima slušanosti i popularnosti numera i izvođača, radio stanice su nominovale pesme i autore čija su dela najomiljenija i najpopularnija među slušaocima.

Povezana vest:  Film o Bori i Ribljoj Čorbi od subote na RTS 2

Više od 600 nominacija raspoređeno je u 17 kategorija, i publika iz regiona kao i iz celog sveta, ima priliku da online glasa za svoje favorite, a online glasanje je besplatno.

Glavna osobenost MAC-a je što spaja naizgled nespojive muzičke žanrove, pa se tako i ove godine na listama za nominovanje nalaze kako pop i rok, tako i numere narodne muzike, trep, hip-hop, a MAC priznanja biće dodeljena za svaku od kategorija.

Povezana vest:  Sećate se Tamare? Zavodljivi povratak sa novom pesmom

Tokom glasanja na prvom MAC-u pristiglo je više od million glasova ne samo iz zemalja učesnica nego i sa drugih kontinenata, a deo prihoda od SMS glasova i ulaznica organizatori su donirali UNICEF-u.

I ove godine MAC će imati humanitarni aspekt, jer organizatori Skymusic i CEBEF deo svog prihoda od ulaznica izdvajaju u humanitarne svrhe. Ulaznice se mogu nabaviti na sajtu www.tickets.rs

MAC 2020 biće, prema najavama organizatora, još spektakularniji od prethodnog. Ovoga puta u nastupe i nominacije uključeni su i slovenački izvođači i poznate ličnosti koje će prošetati čuvenim MAC carpetom, odnosno crvenim tepihom, na kojem je svoja glamurozna izdanja prošli put prikazalo više od 200 selebritija iz regiona.

Povezana vest:  "Mix the City – the Balkans" lansiran na EXIT festivalu

Svečana dodela nagrada na MAC-u 2020 trajaće oko 3 sata, samo za tu priliku specijalno osmišljene nastupe imaće najveće regionalne muzičke zvezde, a ceremoniju će prenositi najgledanije televizije u svim zemljama učesnicama.