Domaća publika će večeras u Sava Centru u 20:30 časova imati priliku da čuje prvi samostalni projekat Luke Šulića „Vivaldi and more“. Na dan koncerta, organizatori su saopštili da su ulaznice rasprodate, čime je publika u Srbiji još jednom opravdala status verne publike kada su u pitanju koncerti klasične muzike.

Publika u Srbiji je prepoznala Luku ne samo kao deo poznatog dua 2Cellos, već i kao svetskog virtuoza kada su u pitanju dela klasične muzike. Luka je ušao u istoriju muzike time što je po prvi put izveo čuveno delo baroknog kompozitora Antonija Vivaldija u aranžmanu za violončelo i orkestar, a domaća publika je svojim velikim interesovanjem pokazala da je sa nestrpljenjem dočekala ovaj istorijski projekat u Beogradu, izjavili su ogranizatori koncerta Charm Music Serbia.

Povezana vest:  "Solo" nova pesma Euterpa benda

Iako je koncert zvanično rasprodat, ostao je još jedan ograničeni broj karata, koje je organizator odvojio za posetioce iz drugih gradova, a koji će publika moći da kupi na blagajni Sava Centra pred sam početak koncerta.

Lukino prvo samostalno izdanje je u najkraćem roku zauzelo prvo mesto po prodaji albuma klasične muzike na svetu. Luka Šulić je svoju prvu samostalnu turneju od Evrope do Japana započeo u oktobru prošle godine, a na listi od 17 gradova našla se i naša prestonica.

Povezana vest:  Bend Kerber održao akustični koncert s gostima gudačima u Kombank dvorani

PHOTO: Simone Di Luca